joi, 28 martie, 2024

Bărbații cu disfuncție erectilă se pot confrunta cu un risc mai mare de deces

Distribuie:

Publicat:

Bărbații cu disfuncție erectilă, risc mare de deces. Bărbații cu disfuncție erectilă au un risc mai mare de deces, indiferent de nivelul lor de testosteron, sugerează un studiu acceptat pentru prezentare la ENDO 2020, întâlnirea anuală a Societății Endocrine și publicat într-o secțiune suplimentară specială a Jurnalului Societății Endocrine.

„Deoarece atât boala vasculară cât și nivelurile scăzute de testosteron pot influența funcția erectilă, simptomele sexuale pot fi un semn precoce pentru creșterea riscului cardiovascular și a mortalității”, a spus cercetătorul principal Leen Antonio, de la KU Leuven-Spitale Universitare din Belgias.

Nivelurile scăzute de testosteron au fost legate de un risc mai mare de deces la bărbații de vârstă mijlocie și la vârstnici, dar rezultatele studiilor mari sunt inconsecvente, a spus Antonio. Studiile au legat, de asemenea, disfuncția sexuală cu mortalitatea la bărbații mai în vârstă.

Bărbații cu disfuncție erectilă, risc mare de deces

Noul studiu a folosit date din Studiul European pentru îmbătrânire masculină (EMAS), un studiu de observație mare, care a fost conceput pentru a investiga modificările hormonale legate de vârstă și o gamă largă de rezultate ale sănătății la bărbații vârstnici. Cercetătorii au analizat datele de la 1.913 participanți în cinci centre medicale. Ei au analizat relația dintre măsurătorile hormonale și funcția sexuală la începutul studiului.

În perioada de urmărire medie de 12,4 ani, 483 de bărbați – 25 la sută – au murit. La bărbații cu un nivel normal de testosteron, prezența simptomelor sexuale, în special disfuncția erectilă, a crescut riscul de deces cu 51 la sută în comparație cu bărbații fără aceste simptome.

Bărbații cu niveluri scăzute de testosteron și simptome sexuale au avut un risc mai mare de deces în comparație cu bărbații cu nivel normal de testosteron și fără simptome sexuale.

Barbatii cu disfunctie erectila, erectii slabe dimineata si libido scazut au avut un risc mai mare de mortalitate in comparatie cu barbatii fara simptome sexuale. La bărbații cu aceste trei simptome sexuale, riscul de a muri a fost de aproape 1,8 ori mai mare în comparație cu bărbații fără simptome. La bărbații doar cu disfuncție erectilă, riscul de a muri a fost de 1,4 ori mai mare în comparație cu bărbații fără disfuncție erectilă.

Nivelul de testosteron liber (testosteronul care este ușor utilizat de organism) a fost mai mic la cei care au murit. Bărbații care au avut cel mai scăzut nivel de testosteron liber au avut un risc mai mare de deces în comparație cu bărbații care au avut cel mai ridicat nivel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img