marți, 19 martie, 2024

Bărbat din Iaşi, reţinut de DNA după ce a cerut bani pentru intervenţii la judecător

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iaşi sub acuzaţia că a cerut 30.000 de euro de la o persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui magistrat pentru pronunţarea unei soluţii favorabile.

Potrivit unui comunicat al DNA, Iulian Darius Boariu a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune.

Procurorii susţin că, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, Iulian Darius Boariu a pretins suma de 30.000 euro de la concubina unei persoane cercetate într-un dosar penal al DIICOT şi faţă de care se dispusese o măsură preventivă.

Banii respectivi au fost pretinşi de Iulian Darius Boariu în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unui magistrat, pe care îl poate determina să scoată persoana respectivă de sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu şi să o achite.

Iulian Darius Boariu a fost prins, miercuri, în timp ce primea 30.000 euro.

Procurorii mai susţin că Iulian Darius Boariu a indus în eroare aceeaşi persoana să îi dea diverse sume de bani (11.400 de franci elveţieni şi 500 de lire sterline), sub pretextul că banii vor fi daţi mai departe concubinului acesteia aflat în stare de arest preventiv şi ulterior în stare de arest la domiciliu.

Bărbatul va fi prezentat joi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale şi din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img