sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bătran de 84 de ani, torturat şi omorat pentru bani de păcănele. Criminalii au primit pedepse cu închisoarea uriaşe

Distribuie:

Publicat:

Doi tineri din judeţul Vaslui care au ucis un bătrân de 84 de ani, pentru că nu mai aveau bani pentru păcănele, au fost condamnaţi de judecători şi obligaţi să plătească daune familiei victimei. 

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus condamnarea la 22 de ani de închisoare a lui Alex Gabriel Radovici (22 ani) şi la 16 ani şi opt luni închisoare a lui Lucian Ciobanu pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tâlhărie. Cei doi au fost obligaţi de instanţă să achite 20.000 de lei, cu titlul de daune, familiei bătrânului de 84 de ani, pe care l-au ucis în vara anului 2017.  Cazul terifiant s-a petrecut în noaptea de 9/10 iunie 2017, în localitatea vasluiană Pribeşti, comuna Codăeşti.

Victima, un pensionar de 84 de ani, locuia singură. La un moment dat, în toiul nopţii doi indivizi i-au spart uşa şi au intrat în casă cerând bătrânului toţi banii.  Potrivit anchetatorilor, octogenarul le-a spus atacatorilor că le va da toate economiile din casă numai să nu îl omoare.

Bătrânul le-a adus celor doi banii pe care le avea în casă, suma de 650 lei, însă după ce i-a înmânat agresorii s-au năpustit asupra sa şi l-au strangulat, lăsându-l fără viaţă. ”Din cercetări, s-a stabilit că autorii au petrecut ziua consumând băuturi alcoolice la barurile din sat.

La un moment dat, au rămas fără bani şi au mers la locuinţa victimei. Unul dintre autori este vecin cu victima. A doua zi după comiterea faptei, cei doi au mers la Iaşi unde au cheltuit banii la păcănele”, a precizat procuror Alice Ruja, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalului Vaslui. 

Unul dintre cei doi agresori, Alexandru Radovici, este cunoscut în comunitatea locală ca fiind un tânăr cu probleme. În urmă cu un an şi-a dat foc în faţa unui bar din sat, pe fondul unor conflicte în familie. Transferat cu arsuri de gradul III şi IV l-a o clinică din Iaşi tânărul a fost salvat de medici. 

sursa:adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img