marți, 19 martie, 2024

Bancuri de dictator. Ce glume facea Hitler pe seama subalternilor

Distribuie:

Publicat:

Bancuri de dictator. Hitler, poate unul din personajele cele mai odioase din istorie, avea un simţ al umorului pe măsura renumelui său. Dictatoul obişnuia să glumească în principal pe seama generalilor nazişti din anturajul său.

Victima principală a lui Hitler a fost Herman Göring, şeful aviaţiei germane, căruia îi plăcea să-şi acorde decoraţii şi medalii. Aceste lucruri au fost reliefate într-o carte scrisă de către ultimul supravieţuitor al buncărului în care s-a ascuns liderul nazist.

Bancuri de dictator

Iată şi o parte din glumele favorite ale fuhrer-ului prezentate în cartea ”The Last Witness” (Ultimul martor), scrisă de Rochus Misch.

Hitler povestea cum doamna Göring l-a surprins, la un moment dat, pe soţul sau în timp ce rotea de zor un baston deasupra propriilor izmene. Aceasta l-a întrebat ce încearcă să facă. Adolf a glumit spunând că generalul i-a explicat soţiei că îşi promovează pijamaua la rangul de salopetă.

Fuhrer-ul a observat că Heinrich Hoffman, fotograful său oficial, a băut peste măsură de mult şi i-a spus: ”Nu te aşeza lângă şemineu! Ai putea să iei foc”

Dictatorul obişnuia să facă şi glume macabre pe seama victimelor lagărelor de concentrare.

Adolf Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889. Este cunoscut ca fiind cel mai crud dictator din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. El a îndeplinit funciile de lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img