sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bani de la stat pentru micii antreprenori. Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “50.000 de lei pentru crearea identitatii vizuale si participarea la targuri internationale”

Distribuie:

Publicat:

Micii antreprenori ar putea primi 50.000 de lei, din luna mai, pentru crearea indentitatii vizuale si a participa la targuri internationale, a declarat, marti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, la o conferinta dedicata problemelor cu care se confrunta producatorii romani.

“Programul de internationalizare este un program pe care l-am gasit in minister si permite aplicantului sa obtina pana la 50.000 de lei pentru crearea indentitatii vizuale, participarea la targuri internationale. Face parte din demersul de a incuraja micii antreprenori. Va incepe din luna mai. Lucram la partea logistica sa il putem face implementabil. Este un program la care am tinut foarte mult si ajuta mediul de afaceri, combinat cu un alt program pentru microindustrializare, unde aplicantii pot beneficia de granturi pentru a fi investite in echipamente. Daca cele doua converg, vom avea un nivel de productivitate mai ridicat. Trebuie convergent aduse mai multe elemente. Vorbim si despre zona educatiei, unde trebuie sa crestem nivelul de pregatire al angajatilor”, a spus Petrescu, la conferinta “Falia dintre economia romaneasca si Romania productiva: Politicile necesare sa o acoperim”.

In opinia acestuia, Romania trebuie sa se intoarca in zona invatamantului vocational.

“Am ramas, asa, cu o lozinca si trebuie sa privim lucrurile drept in ceea ce priveste educatia Romaniei. Eu cred ca a fost foarte buna, dar intre timp trebuie sa recunoastem ca s-a deteriorat. Trebuie sa imbunatatim nivelul educatiei, iar, pe de alta parte, trebuie sa apelam la alte metode, la invatamantul vocational. Trebuie sa ne intoarcem in zona invatamantului vocational. Stiu ca au fost cateva initiative cu succes pornite”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img