joi, 28 martie, 2024

Bani europeni pentru infiintarea culturilor de dud si de goji

Distribuie:

Publicat:

Infiintarea culturilor de dud si de goji sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), suma maxima care poate fi accesata pe masura dedicata pomiculturii fiind de 1,05 milioane de euro, a anuntat, marti, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

'Supunem acum analizei Ghidul pentru exploatatiile pomicole la care asteptam propunerile si observatiile solicitantilor pana pe data de 15 noiembrie 2018. Versiunea consultativa vine cu o noutate prin introducerea speciilor de dud si de goji ca fiind culturi eligibile prin submasura 4.1a. Pentru decontarea cheltuielilor generate de infiintarea plantatiilor pentru aceste specii se va aplica procedura de achizitii de bunuri si servicii a AFIR', a mentionat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Detalii despre program

Institutia a publicat versiunea consultativa a Ghidul solicitantului pentru investitii in exploatatii pomicole finantate prin submasura 4.1a din PNDR 2020. Ghidul poate fi consultat pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, la sectiunea Dezbatere Publica. Prin intermediul submasurii 4.1a, se acorda fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare pana la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, in functie de beneficiar (tanar fermier/forme asociative) si de investitie (ecologica/investitii in zone cu constrangeri naturale etc.). Potrivit sursei citate, solicitantii din teritoriul ITI Delta Dunarii vor putea depune proiectele in sesiunea deschisa la nivel national, cu respectarea Strategiei ITI. Perioada de consultare publica este de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe pagina de internet a variantei consultative a Ghidului solicitantului pentru submasura 4.1a. Toti cei interesati pot sa transmita propuneri sau observatii pe adresa de e-mail consultare•afir.info pana la data de 15 noiembrie 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img