News Flash:

Bani multi pentru Republica Moldova. Ciolos a semnat

4 August 2016
694 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul a aprobat eliberarea, pe 24 august, a primei transe in valoare de 60 de milioane de euro din asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat ca este vorba de prima transa stabilita prin acordul privind asistenta financiara rambursabila dintre Romania si Republica Moldova in suma de pana la 150 de milioane de euro, ratificat prin Legea 91 din 2016.

"Cele doua parti au convenit si o serie de obligatii din partea Republicii Moldova pentru eliberarea primei transe, cum ar fi stabilirea foii de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, initierea unui pachet legislativ pentru imbunatatirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilitatilor din sistemul bancar si fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestora. (...) S-a mai cerut realizarea unui plan de prezentare si actualizare a strategiei de reformare a sectorului justitiei si a Strategiei nationale anticoruptie din Republica Moldova", a explicat Iolu.

De asemenea, a aratat el, stadiul progreselor in indeplinirea masurilor si a conditionalitatilor mentionate a fost urmarit de Guvernul Romaniei si decizia de miercuri survine urmaririi acestui plan de actiuni.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0947 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018445 (s)