joi, 25 aprilie, 2024

Barbat cu dizabilitati, pus de ANAF sa aleaga intre pensia de 640 de lei si cantatul la nunti

Distribuie:

Publicat:

Situatie dramatica pentru un barbat din Gorj care a fost pus sa aleaga intre pensia de handicap asigurata de stat si castigurile din cantatul la nunti. 

Robert Gavrilescu s-a nascut cu o deficienta grava si a ajuns sa traiasca in scaunul cu rotile, din cauza handicapului de gradul I. A reusit totusi sa razbeasca prin viata, ajutat si de pasiunea sa pentru muzica, cantand la nunti pentru a aduna banii necesari intretinerii familiei.

Pana la un punct, luna trecuta, cand, o decizie a ANAF, aplicata uniform, fara sa fi prevazut cazurile speciale ce-ar putea sa apara, obliga persoanele care desfasoara activitati artistice sa opteze intre pensie si veniturile din activitatile respective.

Astfel, Robert Gavrilescu este nevoit sa renunte la activitatea care-i aducea veniturile necesare traiului decent pentru a nu-si pierde pensia de 640 de lei oferita de stat.

«Din pacate, in Romania, o persoana cu indemnizatie de invaliditate gradul I nu poate cumula pensie cu alte venituri, acest privilegiu il au doar domnii guvernanti. Sunt pus in situatia sa aleg intre pensia de 640 de lei si alte venituri. Am ales pensia», a declarat Robert Gavrilescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img