sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Barbatii care se insoara cu femei inteligente traiesc mai mult

Distribuie:

Publicat:

Ultimele cercetari atesta ca un creier stralucit prelungeste durata de viata si reduce riscul de a suferi de dementa. “Ceea ce nu i se spune unui baiat, desi ar trebui, este ca daca vrea sa traiasca mult trebuie sa se casatoreasca cu o femeie inteligenta. Nu exista o frana mai buna pentru dementa decat inteligenta“, a declarat Lawrence Whalley, profesor emerit la Colegiul de Medicina si Stiinte Naturale din cadrul Universitatii Aberdeen, potrivit eva.ro.

Studiul condus de universitatea scotiana a analizat starea de sanatate a gemenilor identici. Cei care nu erau casatoriti cu femei inteligente erau mai expusi bolilor degenerative ale creierului, spre deosebire de fratii lor gemeni. Astfel, barbatii care se casatoresc cu femei inteligente au mai putine sanse sa sufere de Alzheimer si de dementa.

Studii anterioare au descoperit ca jocurile care dezvolta inteligenta, precum puzzle, sah sau Sudoku, pot ajuta la prevenirea dementei si a maladiei Alzheimer prin stimularea activitatii creierului, astfel ca teoria potrivit careia femeile inteligente au un impact pozitiv asupra sanatatii partenerului pare sa aiba sens, noteaza Health Spirit Body.

O sotie inteligenta se implica alaturi de sot in rezolvarea problemelor familiei si il stimuleaza sa ramana activ. Ceea ce este socant e ca unii barbati care erau casatoriti cu femei destepte si aveau semne de dementa identificate de scanarile creierului nu sufereau de simptomele acestei afectiuni, ca si cum boala nu s-ar fi instalat; dimpotriva, erau foarte inteligenti si perfect functionali, relateaza site-ul citat.

Pe de alta parte, incurajarea, atat a barbatilor, cat si a femeilor cu un coeficient ridicat de inteligenta reprezinta si un atu pentru societate si pentru companii. 

Cercetarile sociologice atesta ca fetitele care sunt educate sa-si pretuiasca inteligenta mai mult decat frumusetea sunt mai puternice si independente cand devin adulte. De asemenea, baietii care apreciaza acest mod de a gandi au relatii mai bune cu femeile cand se maturizeaza si se bucura de casnicii reusite, iar fetele lor cresc in conditii mai bune si au mai multe sanse in viata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img