vineri, 19 aprilie, 2024

Barbatul pe care Elena Ceausescu l-ar fi vrut mort cu orice pret. „L-as putea omori ca pe un vierme, sa para un accident sau asa ceva“

Distribuie:

Publicat:

Sotia dictatorului Nicoale Ceausescu a fost cunoscuta drept o femeie fara suflet, agresiva si lipsita de scrupule.

Asa a fost descrisa Elena Ceausescu de cei care au scris despre ea si despre sotul ei. Rautatea Elenei Ceausescu iesea la iveala in diverse aspecte ale vietii, iar multa lume a avut de suferit din cauza ei. Unul dintre cei care au avut de-a face cu furia dezlantuita a celei care a fost intitualate „academician doctor inginer” a fost un jurnalist, Mihai Matei, potrivit Adevarul.

Acesta i-a devenit foarte antipatic „primei doamne a tarii” pentru ca a indraznit sa aiba o relatie cu fiica cuplului de dictatori, Zoe. Intr-o prima faza, Elena Ceausescu l-a pus sub urmarire, iar mai multi securisti il insoteau din umbra peste tot, pas cu pas.

Dar pentru Elena nu a fost suficient. Si ostilitatea ei a crescut zi de zi, mai ales dupa ce securistii i-au adus filmulete din timpul intalnirilor celor doi amorezi si inregistrari telefonice cu discutiile lor. „Sa fie trimis peste hotare si lasat acolo pana putrezeste” La un moment dat s-a gandit chiar sa ordone un asasinat, scrie Ion Mihai Pacepa, in „Orizonturi Rosii”.

Fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei comuniste si consilier personal al presedintelui Nicolae Ceausescu, Pacepa stia cam tot ce s-a intamplat in familia dictatorului pana in 1978, anul in care a fugit din tara si a cerut azil politic in Statele Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img