marți, 16 aprilie, 2024

BARLAD: Actiune a politistilor pentru siguranta cetatenilor

Distribuie:

Publicat:

Astazi, politistii au desfasurat o actiune, pe raza municipiului Barlad, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale si pentru cresterea sigurantei in trafic.

In scopul cresterii gradului de siguranta a cetateanului, prin asigurarea unui climat de securitate publica, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au organizat astazi o actiune pe raza municipiului Barlad la care au participat si politisti Serviciului pentru Actiuni Speciale, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, iar din cadrul Politiei municipiului Barlad, politisti ai Biroului de Investigatii Criminale, Biroului de Ordine Publica si Biroului Rutier.

Pe parcursul desfasurarii actiunii, au fost legitimate 37 persoane si au fost controlate 48 de autovehicule, iar 11 persoane au fost conduse la sediul Politiei municipiului Barlad pentru verificari sau pentru a le fi clarificata situatia. Fata de 25 persoane care au savarsit fapte de natura contraventionala au fost luate masuri de sanctionare, 23 fiind pentru incalcari ale O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 3.150 lei.

De asemenea, politistii au retinut un permis de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere. Politistii au retinut si un certificat de inmatriculare pentru conducerea unui autovehiculul pe drumul public acoperit cu zapada,  fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna.

Politistii de investigatii criminale au efectuat verificari la domiciliile persoanelor impotriva carora au fost dispuse masuri preventive privind modul in care acestea isi respecta obligatiile stabilite de instanta.

Pe numele a doua persoane au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta Legea 86/2006 privind Codul Vamal. Acestea au fost depistate in zona Pietii Sfantul Ilie in timp ce ofereau spre vanzare 760 de tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infractiunea de contrabanda. Tigaretele gasite asupra acestor persoane au fost ridicate in vederea confiscarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img