vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: AFACERE SAU PASIUNE?

Distribuie:

Publicat:

De la jumatatea lunii Iulie 2016 ,la Barlad ,de cainii fara stapan se ocupa o asociatie germana, ” Suflete pentru suflet” . In ultima sedinta a Consiliul  Local  Municipal aceasta , conform contractului, a prezentat raportul de activitate. Pe hartie lucrurile stau bine , dar la un calcul amanuntit vedem ca situatia nu sta ca pe roze.      
                                        
 De cand si-au inceput activitatea au capturat 323 de patrupede, adica la un calcul simplu au prins 46 pe luna, respectiv 2 pe zi. De la bugetul local au primit 110.000 de lei si cheltuielile arata astfel : 58 de lei costa capturarea unui maidanez ( n.r. probabil alearga masina prin tot orasul si au consum mare de benzina), deparazitare 13,32( in conditiile in care in pet-shop costul unei pastile este de 1 leu si se da pe 10 kg), vaccinare 8.88( vaccinul simplu antirabic poate fi achizitionat cu 7 lei dar la o cantitate mai mare primesti discount), microcipare 17.77( intr-un cabinet particular platesti 20 de lei), intocmirea carnetului de sanatate 4,44( acestea se elibereaza gratuit de medicul veterinar atunci cand iti vaccinezi patrupedul la ei se pare ca nu) . Pentru toate aceste operatiuni s-a platit, atentie: capturarea a costat 16.646 de lei, deparazitarea – 4.305 lei, vaccinarea antirabica – 2.870 de lei, microciparea – 5.740 de lei, carnetele de sanatate – 1.435 de lei, sterilizarea femelelor – 20.500 de lei( nu se specifica numarul lor pentru a cunoaste costul pe patruped) , sterilizarea masculilor – 5.750 de lei, vidanjarea – 230 de lei, in total 58.076 de lei. Trebuie spus ca bugetele maximale aprobate sunt de 110.000 lei pentru anul trecut, iar pentru 2017 si 2018 – de cate 150.000 de lei. In decontul oferit Primariei au uitat sa treaca costul mancarii si manopera medicilor veterinari care efectueaza operatiile .

 Cert este ca la aceasta ora capacitatea adapostului este de 400 de locuri, dar este liber. Din ce in ce mai nemultumiti sunt barladenii care au initiat pe reteaua de socializare o petitie on line. Nemultumirile oamenilor au ajuns si la urechile primarului, Dumitru Boros , care s-a adresat consiliului : ” ca urmare a raportului de activitate prevazut in contract, a fost initiat proiectul de hotarare pentru aprobarea acestui act aditional, prin care modificam contractul initial si fixam o anumita cota de caini pe care sa-i prindem de pe strada, astfel incat in martie sa umplem padocul. E strigator la cer! Padocul este gol, cainii sunt pe strada! Sa strangem cainii, sa umplem padocul, iar dupa ce padocul se umple, sa capturam de pe strada in limita livrarilor catre Germania. Daca vom umple padocul, cred ca vom ameliora un pic situatia din oras”. Dar in ritmul de capturare a “comunitarilor ” lucrul acesta nu se va realiza prea curand.                      

 Autoritatea locala va deconta in fiecare luna 12.500 de lei. Calculele le faceti dumneavoastra!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img