marți, 19 martie, 2024

Barlad : Au avut de a treabă…au alergat după prostituate – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mai mult în slujba edilului șef decât a cetățeanului- așa sună comunicatul de presă emis de Poliția Locală în care se anunță “ cu surle și trâmbițe” activitatea desfășurată de acești Cerberi în uniformă.

“Pentru a îndeplini obiectivele primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, prevăzute în Strategia de asigurare a climatului de siguranță a populației municipiului Bârlad, periodic, agenții Poliției Locale Bârlad organizează și execută activități de combatere a faptelor antisociale, conform atribuțiilor stabilite de Legea poliției locale nr. 155/2010.

Astfel, în perioada 25 septembrie – 09 octombrie 2019, polițiștii locali au intensificat măsurile de natură a diminua numărul de fapte antisociale prevăzute de Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Hotărârea Consiliului Local Municipal Bârlad nr. 22/2002, privind stabilirea obligațiilor și răspunderilor ce revin instituțiilor publice, agenților economici, celorlalte persoane juridice, precum și cetățenilor, în domeniul gospodăririi municipiului Bârlad.
În acest context, au fost avute în atenție zonele de la intrarea/ieșirea din municipiul Bârlad, la nord și sud, precum și străzile din preajma Liceului „Mihai Eminescu”, unde au fost semnalate de către cetățeni persoane predispuse la săvârșirea de contravenții prevăzute în actele normative enunțate mai sus.

Astfel:

au fost depistate L.M., de 19 ani, din mun. Bârlad, B.O., de 21 ani din mun. Bârlad, L.M., de 42 ani, din jud. Buzău, F.S., de 44 ani din mun. Bârlad, O.N., de 23 ani, din  jud. Galați, D.S., de 30 ani, din jud. Galați și D.A., de 27 ani, din mun. Bârlad, care au săvârșit contravenția prevăzută de Legea nr. 61/1991, art.2, pct. 6, respectiv „atragerea de persoane, sub orice forma, săvârșita in localuri, parcuri, pe strazi sau in alte locuri publice in vederea practicarii de raporturi sexuale cu acestea spre a obtine foloase materiale, precum si indemnul sau determinarea, in acelasi scop, a unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte”.

Deoarece B.I., de 37 ani, din mun. Bârlad, a împiedicat agenții poliției locale pentru a lua măsurile legale împotriva tinerelor depistate și care s-a dovedit că au atras persoane în vederea practicării de raporturi sexuale spre a obține foloase materiale, a fost sancționat cu amendă de 4200 lei, în baza art. 2, pct. 36, din Legea nr. 61/1991, care prevede ca și contravenție fapta de ”impiedicare, sub orice forma, a organelor insarcinate cu mentinerea ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul politiei ori al altui organ de stat sau de a lua masurile necesare pentru mentinerea ori restabilirea ordinii publice” și amendă de 500 lei pentru expresii jignitoare adresate polițiștilor locali, în baza  art. 2, pct. 1, din Legea nr. 61/1991: ”savarsirea in  public  de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de  violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice”.

Au fost informate un număr de 20 persoane cu privire la prevederile H.C.L.M. Bârlad nr. 22/2002, referitoare la păstrarea curățeniei domeniului public și privat al mun. Bârlad și 6 persoane cu privire la prevederile Legii nr. 61/1991;.
Au fost aplicate, în total, 25 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.600lei.

Poliția locală va continua activitățile de combatere a faptelor prevăzute de Legea nr. 61/1991, art. 2, pct. 6, cu scopul de a preveni abuzuri de orice fel sau acte de violență îndreptate împotriva persoanelor  care „prestează” asemenea servicii, pe de altă parte, cu scopul de a preveni cazuri de raspândire sau contactare a unor boli prin transmitere sexuală.

În aceeași măsură, preocuparea poliției locale este îndreptată pentru prevenirea actelor de vandalism asupra mobilierului stradal sau murdărirea domeniului public, fiind ignorate normele etice și eforturile administrației publice locale de a înfrumuseța orașul în care trăim” semnează comunicatul de presă Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

Cu siguranță,bârlădenii își doresc ca acești reprezentanți să fie vigilenți și cu șoferii care parchează pe unde apucă sau să arunce un ochi,magic,la cursele de mașini care se desfășoară seara de seara in zona liceului “ M.Eminescu”.

Credeți ca se poate sau e “ misiune imposibila”?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img