vineri, 19 aprilie, 2024

BARLAD: AU VRUT LA NEGRU , DAR NU LE-A IESIT

Distribuie:

Publicat:

In perioada 1-8 Martie multi barladeni au fost nevoiti sa faca un adevarat „ slalom” printre vanzatorii de martisoare si flori. Unii te agasau cu oferta pe care o imprastiau fonic in toate directiile , altii vindeau „vestitorii primaverii” fara a elibera macar un bon fiscal.                           

Avand experienta anilor trecuti, politistii vasluieni i-au luat la verificat pe micii  intreprinzatori,  si numai la Barlad au identificat doi patroni „ certati „ cu legea. Unul dintre ei comercializa  statuete din ipsos in Piata „Sf. Ilie” si nu avea documente justificative  primind un „ cadou” de la oamenii legii in valoare de 500 de lei,  iar marfa i-a fost confiscata. Cel de al doilea, vanzator de flori , a fost amendat cu aceeasi suma  si i-au fost confiscate florile pentru ca nu avea, din nou, acte de provenienta.
In tot judetul Vaslui politistii au luat la verificat agentii comerciali , actiunea vizand prevenirea  si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul comercializarii de produse agroalimentare si a celor specifice zilei de 8 Martie.

48 de agenti economicii si 13 producatori agricoli au fost verificati. . In total au fost  date 22 de sanctiuni contraventionale,, 20 pentru nerespectarea legii 12/1990 privind comertul ilicit in valoare de 22.000 lei. Au mai fost aplicate doua  amenzi pentru nerespectarea legii 61/1991 privind ordinea si linistea publica in valoare de 500 lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 6.650 lei”, ne-a declarat Alina Tonica reprezentantul IPJ Vaslui.      

Anul acesta, spre deosebire de aceeasi perioada a anului trecut,  si pe reteaua virtuala au aparut poze in care „ eroi” erau acesti comercianti de flori , iar barladenii reluau intrebarea in ceea ce priveste eliberarea  bonului fiscal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img