marți, 19 martie, 2024

BARLAD : AZILUL DE BATRANI DE PE STRADA TINERETII CUMPARAT DE AUTORITATILE LOCALE

Distribuie:

Publicat:

La sfarsit de an se fac adunarile iar bugetul Barladului este pe plus. S-a facut economie si s-au strans niste banuti care urmeaza sa fie alocati in ultima sedinta de consiliul local. Majoritatea vor fi dati pe tot felul de studii imperios “necesare”, nu pe trotuare si pe strazi, si pe achizitionarea azilului de batrani( terenului si constructiei). Ceea ce unii au considerat ca va fi proiectul electoral cu greutate , a devenit o piatra agatata la gatul administratiei locale.

Pentru epava imobiliara ,alesii urbei vor trebui sa fie de acord cu achizitionarea acesteia de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “ Elena Cuza” la pretul de 374.761 lei.

Conform expunerii de motive aflam ca “ prezentul  proiect de hotarare a fost initiat din necesitatea achizitionarii terenului pe care se afla in constructie Centrul Rezidential de Asistenta si Ingrijire a Persoanelor Varstnice Barlad. (…) Urgenta achizitionarii este motivata de faptul ca, nefiind proprietari pe respectivul teren, nu putem beneficia de finantare din bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. La una din discutiile avute cu specialisti din cadrul respectivului minister, acestia au precizat ca posibilitatea de acordare a finantarii este conditionata de clarificarea situatiei juridice a terenului, in sensul de a deveni proprietari si pe teren, ei neputand sa finanteze realizarea unei constructii a Primariei Barlad pe terenul altui proprietar. Valoarea de 374.761 de lei s-a stabilit prin impartirea sumei convenite a se achita prin Actul aditional nr. 1 la Protocolul de colaborare nr. 22 din 23.07.2003, aprobat prin HCLM nr. 18 din 29.01.2015, la suprafata de 2.310,10 mp. Suprafata de 2.310,10 mp este cea reala, masurata si consemnata in raportul de evaluare nr. 12869 din 14.06.2017, intocmit de SC MKM Consult Proiect Audit SRL Barlad, si nu cea de 2.717 mp, din actul aditional”, proiectul fiind initiat si semnat de primarul Dumitru Boros.

Ar fi bine daca odata ce s-au dat acesti bani bunicii sa beneficieze de cazare in azil. Nici pomeneala, caci urmeaza  “ alti bani, alta distractie”- niciun un STAS nu mai este valabil, legislatia fiind schimbata .

Prima caramida a fost pusa in 2007, dar datorita  denuntarii protocolului de colaborare de catre conducerea CARP Barlad, cand imobilul era finalizat in proportie de 90%, lucrarile au fost stopate. Din 2011 si pana acum, cladirea s-a degradat atat de mult, incat in ianuarie 2015 lucrarile erau gata doar in proportie de 73%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img