marți, 19 martie, 2024

BARLAD – Ca-n jungla: un recidivist din Podeni a atacat mai multe masini in plina zi!

Distribuie:

Publicat:

Prin clipe de groaza si scene parca desprinse dintr-un film horror au trecut astazi mai multi barladeni care au trecut cu autoturismele pe strada A.I. Cuza din Barlad. Un individ dezbracat de la brau in sus, se napustea asupra masinilor si ii agresa pe pasageri.
 
Sambata 25 februarie 2017, un apel la numarul unic de urgenta 112 semnala despre faptul ca un barbat in varsta de 43 de ani, se napusteste asupra masinilor aflate in trecere pe strada A.I. Cuza si ii agreseaza pe cei aflati la volan cat si pe pasagerii acestora. Imediat la fata locului s-au deplasat politistii insotiti de jandarmi care l-au retinut pe barbatul suspect, aflat intr-o vizibila stare de ebrietate.

In momentul retinerii barbatul recalcitrant a opus rezistenta, lovind chiar pe unul dintre jandarmi. Acesta a fost dus la sediul Politiei Barlad pentru audieri. Tot la sediul Politiei au ajuns si doua dintre masinile avariate de acesta.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca intreg incidentul a pornit de la un conflict intre membrii familiei suspectului, Mihai Roger (43 de ani, cunoscut cu antecedente penale), acesta din urma razbunandu-se pe oricine ii iesea in cale. Astfel ca, agresorul a lovit si avariat mai multe autoturisme care trecea prin dreptul locuintei sale. La un moment dat s-a postat in mijlocul strazii si a oprit un autoturism dacia, pe care a sarit cu picioarele si a inceput sa loveasca parbrizul cu pumnii cu intentia de a-l scoate in afara pe sofer. Dupa ce a lovit si avariat parbrizul, s-a indreptat catre portiera din partea dreapta, unde pasagera era o femeie de 76 de ani si a incercat s-o deschida pentru intra in interior. Rudele barbatului au reusit sa-l tina pe acesta la timp cat sa nu patrunda in interiorul vehiculului, unde se mai afla si un copil minor in varsta de 12 ani.

MEDICII DE LA UPU BARLAD AU VRUT SA-L LASE ACASA PE AGRESOR!

Politistii au deschis un dosar penal pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice. Conform procedurilor, suspectul Mihai Roger a fost prezentat la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Barlad, unde medicii au refuzat in prima faza internarea lui in cadrul sectiei Psihiatrie, nefiind semne clare care sa indice ca barbatul prezinta un grad sporit de pericol social. Dupa ce se va trezi din bautura si va fi suspus si unui examen psihiatric, Mihai Roger va fi audiat si i se vor aduce la cunostinta faptele pentru care este cercetat.

JUSTITIE INEFICIENTA SAU MAGISTRATI PREA BLANZI?

Cel mai probabil, in cursul zilei de luni suspectul Mihai Roger va fi prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad, unde se va decide daca i se vor aplica masuri restrictive: mandat de arestare sau control judiciar.

Dupa precedentele create in ultimul an, in care au fost implicati luptatori MMA si diferiti membri ai unor clanuri de interlopi, care dupa ce au purtat adevarate lupte de strada au fost lasati liberi ca pasarile cerului, se poate spune ca in randul infractorilor de acest gen s-a creat senzatia ca justitia este ingaduitoare si pot face ce vor.

Cum ramane insa cum munca politistilor care intrumenteaza dosare si petrec ore adunand probe si declaratii, ca mai apoi infractorii sa iasa pe usa din fata zambind, fara mandate de arestare sau macar control judiciar?

Cum ramane cu siguranta cetateanului care este atacat ziua in amiaza mare in plina strada, doar pentru faptul ca justitia nu ofera exemple menite sa-i sperie pe cei care comit astfel de infractiuni?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img