joi, 18 aprilie, 2024

BARLAD: CAT COSTA BORDURA? DINCOLO ERA MAI IEFTINA!

Distribuie:

Publicat:

Vine, vine primavara si se apuca autoritatea locala barladeana de astupat gropi si schimbat borduri. Acum, nu este nimic rau in asta dar parca la banii pe care urmeaza sa ii deconteze nu ar strica si un pic de calitate.
                                                                                                                                   Astazi, consilierii locali trebuie sa voteze „Programul de reparatii si intretinere strazi – anul 2017”, pentru care municipalitatea va plati catre SC LDP Reiser SA (executantul lucrarii) nu mai putin de 6.838.000 de lei. Astfel, 3.250.000 de lei pleaca spre „reparatii strazi prin plombari cu mixturi asfaltice”, adica 28.000 de metri patrati aici intrand 110 strazi si alei din mai multe cartiere.

Pentru „reparatii trotuare, alei pietonale, parcari in asociatiile de proprietari si Parcul de cultura si odihna” alti 2.150.000 de lei.

 Zebrele vor consuma 600.000 de lei adica marcaje rutiere (longitudinale si transversale) cu vopsea si termoplastice la trecerile de pietoni de pe Bulevardul Republicii.

190.000 de lei este suma destinata pentru „reparatii si intretinere strazi balastate, alei, parcari si cai de acces in asociatiile de locatari”.

Cate 150.000 de lei vor fi alocati pentru „semnalizare rutiera (indicatoare rutiere, stalpi pentru indicatoare si oglinzi)”, „reparatii (demontat, montat) borduri, trotuare, scuare, parcari, alei etc.” si „ridicarea la cota a ramelor, capacelor si gratarelor de la canalizarea menajera si pluviala”.

Plombarile cu asfaltul care pleaca la prima ploaie vor costa 120.000 de lei (mixtura stocabila” 30 de tone pe circa 300 de metri patrati). Un adevarat chilipir!

Si in final, ultima suma, cea de 78.000 de lei va fi repartizata pentru „reparatii strazi nemodernizate prin reprofilare si cilindrare” in cartierele Deal si Cotu Negru. Cristina Radulescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img