sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BARLAD: Cinci tineri, retinuti pentru fapte de talharie

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Politiei municipiului Barlad au retinut cinci persoane cu varste intre 16 si 23 de ani, care au savarsit infractiuni cu violenta pe raza municipiul Barlad.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Barlad au probat activitatea infractionala a sase tineri – D. Marian, de 23 de ani, F. Vladut, de 20 de ani, B. Leonard, de 33 de ani, A. Sergiu de 22 de ani, din municipiul Barlad, V. Ionut, de 19 ani, din comuna Ciocani si M. Marian, de 17 ani, din comuna Epureni, banuiti de comiterea infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice, loviri sau alte violente si amenintare.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul ca in ziua de 14 octombrie, in timp ce se aflau in autogara municipiului Barlad, intre F. Vladut si M. Marian a avut loc un conflict spontan, M. Marian adresandu-i amenintari celuilalt tanar. In zilele urmatoare, cei doi tineri au continuat sa-si adreseze amenintari pe retelele de socializare.

In ziua de 19 octombrie , in timp ce M. Marian se afla impreuna cu un alt tanar pe raza municipiului Barlad, s-a intalnit cu F. Vladut care era insotit de V. Ionut, D. Marian, B. Leonard, si A. Sergiu. Intre tineri a izbucnit un alt conflict si s-au lovit reciproc.

Ieri, politisti din structurile de investigatii criminale si de ordine publica au efectuat sase perchezitii la domiciliile persoanelor implicate in aceste fapte, trei dintre tineri, M. Marian, F. Vladut si D. Marian fiind retinuti pentru o perioada de 24 de ore.  Acestia vor fi prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad cu propunerea de luare a unei masuri preventive, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice, loviri sau alte violente si amenintare.

Ceilalti trei tineri sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice.

De asemenea, politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Barlad au in lucru un dosar penal in care efectueaza cercetari fata de trei minori cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, doi din municipiul Barlad si unul din comuna Bogdanesti,  banuiti de comiterea de infractiuni pe raza municipiului Barlad.

In fapt, in seara de 22 octombrie a.c., un minor in varsta de 16 de ani a abordat un tanar de 17 ani, care se deplasa pe strada 1 Decembrie din municipiul Barlad, solicitandu-i bani. Fiind refuzat, minorul l-a controlat pe tanar prin buzunare si i-a sustras telefonul mobil. Victima a cerut sa i se restituie telefonul, insa a fost amenintata cu acte de violenta. La comiterea faptei au fost prezenti si ceilalti doi minori.     A doua zi, victima a fost contactata de unul dintre minori care i-a transmis ca ii va restitui telefonul doar daca ii va da suma de 100 lei.

In dupa-amiaza de 23 octombrie, cei trei minori s-au intalnit cu o tanara de 15 ani care se deplasa pe strada Republicii din municipiul Barlad. Profitand de faptul ca tanara se afla intr-o convorbire telefonica, minorul in varsta de 13 ani i-a sustras acesteia telefonul mobil din mana si a fugit de la locul faptei. Ulterior, cei trei minori au valorificat telefonul mobil.

Politistii au probat activitatea infractionala a persoanelor implicate in comiterea acestor fapte si au emis ordonante de retinere pentru minorii in varsta de 16 ani. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, santaj, complicitate la furt si instigare la santaj. Prejudiciul a fost recuperat si restituit persoanelor vatamate.

    Tinerii au fost prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad, respectiv Judecatoria Barlad de luare a unei masuri preventive.

    Instanta de judecata a dispus fata de acestia masura preventiva a controlului judiciar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img