marți, 19 martie, 2024

BARLAD: CINE MINTE? DUMITRU BOROS SAU ROXANA MIRON FERARU?

Distribuie:

Publicat:

Contrazicerile dintre primarul bârlădean  Dumitru Boroș și viceprimarul Roxana Miron Feraru par a nu se mai termina pe marginea subiectului telefonului achiziționat din bani publici în luna martie a acestui an. Contactat telefonic în luna mai, edilul a indicat faptul că respectivul telefon a fost cumpărat pentru viceprimar. Imediat insă, Roxana Miron a recționat printr-o postare pe facebook prin care nega acest lucru.

Nici după aproape patru luni de zile nu este clar în posesia cui a ajuns respectivul telefon de serviciu achiziționat din bani publici. Tandemul din conducerea Primăriei Bârlad „pasează” răspunderea dintr-o parte în cealaltă, nimeni nedorind să-și asume responsabilitatea. Achiziția respectivului telefon (n.r. – iPhone SE Gold) în valoare de 1806 ro vine chiar în perioada în care conducerea primăriei făcea apel public către populație să-și plătească taxele și impozitele.

Contactată de jurnaliști, în luna mai, viceprimarul Roxana Miron Feraru a negat categoric că respectivul telefon ar fi în posesia sa și imediat după ce primarul Dumitru Boroș a declarat că gadget-ul se afla în posesia ei, aceasta din urmă a reacționat printr-o postare pe contul său personal de facebook unde a postat o fotografie a telefonului personal, asemănător dar nu identic cu cel în cauză.

„EU AM ACHITAT. EU AM ACHIZIȚIONAT TELEFONUL. EA ORICUM NU ÎL FOLOSEȘTE.”

Cum bunurile achiziționate din banul public trebuiesc a fi puse în transparență, l-am întrebat din nou pe primarul Dumitru Boroș dacă știe exact unde se află telefonul cumpărat din bani publici și pentru cine anume. Asta după ce, am ținut cont bineînțeles și de dreptul la replică expus pe rețeaua de socializare de către viceprimarul Roxana Miron Feraru, în care dumneaei specifică că este vorba despre o confuzie, telefonul său personal fiind de fabricat de același producător, dar fiind un alt model.

„… Ce m-ați… era să zic o prostie! Nu am avut nici cea mai vagă intenție să vă mint. … A venit (n.r. – telefonul), nici măcar nu îl folosește. … A venit pentru un telefon, da? … Era prin luna februarie, nu am mai ținut cont, normal trebuia să-și ia un telefon. De unde să știu eu… poate cineva i-a urmărit sfatul să apară în acea zi (n.r. – 8 martie, Ziua Femeii). … Am impresia că oricum nu îl folosește nimeni, are telefonul ei. Eu am spus public că da, i-am luat un telefon. … Ea oricum nu îl folosește. O să mă interesez unde e telefonul. … Eu am fost corect, nu pot fi un mincinos. Eu am achitat. Eu am achiziționat telefonul”,ne- a declarat primarul Dumitru Boroș.

Povestea telefonului pare a nu se încheia prea curând. Solicităm în mod public, să fie prezentat devizul și procesul verbal de predare-primire, un pas absolut normal pentru o administrație care a declarat în mai multe rânduri că va face tot posibilul ca în relația cu cetățenii să fie cât mai multă transparență.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img