vineri, 29 martie, 2024

BARLAD:ȘCOALA DE VARA ENGLEZĂ, UN MODEL DE URMAT PENTRU ADOLESCENȚII BARLADENI

Distribuie:

Publicat:

Oxford for Romania Summer School este deschisă pentru elevi de clasa a X-a și a XI-a din România, cu potențial academic, care provin din familii cu venituri modeste, dornici să experimenteze o săptămână de activități multidisciplinare alături de universitari, profesioniști și studenți din Oxford. Selecția ține cont de performanțele academice, implicarea în activități extra-curriculare, perseverența și motivația fiecărui aplicant. La actuala ediţie au fost selectaţi 24 de elevi (din aproape 650 aplicanţi), doi fiind din judeţul Vaslui: Alexandru Vătămanu, elev în clasa a X-a la C.N. „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad / membru al Asociației Astronomice „Sirius”-Club UNESCO şi Emanuela Ghilaşi, elevă în clasa a XI-a la C.N. „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad.

 

Oxford for Romania Summer School 2018 s-a desfăşurat în perioada 25 august – 2 septembrie. Programul a inclus cursuri multidisciplinare, seminarii, ateliere și tutoriale „1 la 1” inspirate de modelul de predare folosit în mod tradițional la Oxford. În completarea cursurilor de astrofizică, media, robotică, matematică, lingvistică, antreprenoriat, programul școlii de vară a inclus o selecție de activități recreative și de educație alternativă, menite să-i ajute pe cursanți să experimenteze stilul de viață al unui student la Oxford: un spectacol de divertisment în care participanții au dezvăluit talentul lor muzical, vizite la muzee, vizită la grupul Canary Wharf (unul din cele mai mari centre de business din lume, construit de un român), vizită la Tate Modern (Galerie de Artă internaţională şi modernă), o plimbare de-a lungul Tamisei și o scurtă călătorie cu autobuzul spre Palatul Buckingham.

Şcoala de vară „Oxford for Romania” a oferit elevilor participanţi imaginea unui alt sistem educațional şi i-a încurajat să devină mai implicați în comunitățile locale și să își construiască propriul traseu în carieră.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img