joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: DEZINTERES TOTAL PE SUBIECTUL REAMENAJĂRII GRĂDINII PUBLICE

Distribuie:

Publicat:

O mana de oameni si câțiva elevi( mare parte dintre aceștia minori) au participat vineri, 15 Decembrie la prima dezbatere-prezentare  ce viza reamenajarea grădinii publice bârlădene. Nici măcar consilierii locali liberali nu au fost interesati sa cunoască plusurile si minusurile descoperite de specialiști, deși aceștia cunoșteau faptul ca din bugetul local a fost plătit acel studiu tehnic.

Dacă in cazul liceenilor  am aflat ca aceștia au fost aduși de profesori ( ca in vremurile de trista amintire) cealaltă mana de oameni a venit pentru ca era interesată si dorea sa își expună părerile pro sau contra in legătura cu acest subiect. Edilul șef , Dumitru Boros le-a explicat acestora ca “ acesta este scopul întâlnirii si ca lucrurile nu sunt definitive. Este vorba de un proiect care poate suferi îmbunătățiri si subiectul Grădinii Publice( reamenajarea acesteia) a fost o doleanța transmisă de către multi barladeni “.

Cei care au efectuat acest studiu au găsit multe minusuri la capitolul imagine  (alei cu pavaj degradat, alei secundare lăsate in paragina, vegetație îmbătranită, accese neamenajate, probleme cu scurgerea apelor meteorice, iluminat public insuficient, lipsă mobilier urban, lipsa dotărilor ,etc).

Specialiștii bucureșteni au prezentat , in aceeași zi si propunerile  lor pentru modernizarea Grădinii Publice: alei ecologice, pistă de biciclete, pistă de alergat, locuri de joacă, Aventura Park, zona „Personalități bârlădene”, Skate Park, zonă grătar și picnic, amenajare piațete, sistem nou de preluare ape, realizare lacuri (plimbări cu barca/patinoar, irigații, drenaj), reamenajare teatru de vară, sistem nou de iluminat, mobilier nou.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img