joi, 28 martie, 2024

BARLAD : DUPA O MUNCA ASIDUUA, VISELE I S-AU TRANSFORMAT IN REALITATE!

Distribuie:

Publicat:

 Nu exista “ nu pot”, ci mai degraba “ nu vreau” ar spune unii care , din motive diverse, nu au reusit sa isi transpuna visele in realitate. De multe ori pentru obtinerea acestui deziderat este nevoie de o munca titanica si de un munte de sacrificii.          

Ca orice poveste, si a noastra incepe cu “ a fost ca niciodata”, intr-un oras numit Barlad. Beatrice Madalina Parfenie este numele pe care il vom auzi, din ce in ce mai des, atunci cand vorbim despre canotajul romanesc. Sportiva a plecat din targusorul natal cand avea treisprezece ani . Aceasta urma cursurile scolii gimnaziale “ Vasile Oarvan” si a fost selectionata de reprezentantii clubului “Dinamo “. De atunci , vicecampioana mondiala nu a parasit clubul si cu mandrie a dus numele tarii noastre pe primele locuri ale podiumurilor internationale .                                               

Beatrice Madalina Parfenie a castigat deja cateva titluri de campioana europeana la Juniori si Tineret si unul de vicecampioana mondiala la Tineret. Cea mai mare realizare, din punctul ei de vedere este sa urce pe podium la Jocurile Olimpice din 2020, care vor fi gazduite de Tokyo in Japonia. In 2013, a cucerit titlul de campioana europeana la patru vasle (Minsk, Belarus), iar in 2014, titlul de campioana europeana la opt vasle (Racice, Cehia) si titlul de campioana mondiala in barca de doua fara (Hamburg, Germania), toate pe distanta de 2.000 de metri.                                     

Barladeanca noastra a demonstrat ca “ daca exista vointa , exista si putinta”, marturie stand premiile pe care le-a castigat cu echipa Romaniei de canotaj. La aceasta ora , Beatrice face parte din echipajul de patru rame feminin, alaturi de Roxana-Georgiana Parascanu (20 de ani, din comuna Pogana), Alina Elena Pop si Cristina Popescu. Doar in acest an s-a intors in Romania , alaturi de colegele ei, cu trei medalii importante. Aurul a fost cucerit pe 27 mai, in cadrul Campionatului European de Canotaj pentru Seniori, de la Racice, Cehia. Argintul  fost castigata in aceeasi formula la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret, desfasurat pe 22 iulie, la Plovdiv, Bulgaria. A treia, din nou de aur, a fost castigata pe 3 septembrie, la Campionatul European U23 din Kruzwica, Polonia. Toate in aceeasi proba de 2.000 de metri.                                                                                                                   

Asadar trebuie sa retineti acest nume: Beatrice Madalina Parfenie barladeanca ce face cinste orasului din care a plecat si cea,  care va scrie in istoria canotajului romanesc o alta foaie .  

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img