sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Barlad : Exista si oameni cu suflet, FELICITARI !

Distribuie:

Publicat:

In ziua de 23 ianuarie 2018, domnul Secrieru Romeo, care desfasoara activitati de comert,   en – gross, cu legume, in Piata ”Sf. Ilie” din municipiul Barlad, a gasit un portofel din material textil multicolor si inlocuitor din piele, cu doua compartimente, inchis cu fermoar. Era convins ca este aruncat de cineva, caruia, probabil, nu-i mai facea trebuinta. Un impuls launtric l-a indemnat sa il ridice.

”Oricum nu sunt clienti si frigul ii alunga si pe putinii cetateni, care mai zabovesc prin piata in acest moment, trecut de pranz. Mai trece vremea, daca imi fac de treaba!”,  s-a gandit el.

Cand a deschis fermoarul, s-a speriat. A observat mai multe bancnote. A anuntat indata Politia Locala Barlad. ”Nu stiu ce suma este in interior, caci nu am umblat ca sa nu ma acuze cineva ca am luat din bani!”, avea sa spuna agentului care, in prezenta sa,  a numarat bancnotele. Erau 385 lei si cateva monede.

Cu ajutorul unei chitante pentru incasarea creantelor bugetelor locale, a fost gasita doamna Horia Elena, pensionara, careia nu-i trecea prin gand ca va mai gasi portofelul pierdut. A fost o mare si placuta surpriza. I-a multumit binefacatorului si s-a oferit sa acorde o recompensa chiar si politistului local. Bineanteles, a fost refuzata. Pentru gestul de corectitudine si spiritul civic, directorul Politiei Locale, Vasile Chelaru,  a transmis o scrisoare de multumire domnului Secrieru Romeo.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img