vineri, 26 aprilie, 2024

BARLAD: FIASCO PE TOATĂ LINIA LA EVENIMENTUL DEDICAT MIGRANȚILOR-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Singurul cuvânt care ar putea descrie manifestarea de “ un real succes” organizată de Casa de Ajutor Reciproc al Pensionarilor împreună  cu Primăria Bârlad ar fi dezastru. Activitatea dedicată celor plecați peste “ mări și țări” nu a fost mediatizată corespunzător astfel încât nimeni nu a știut de acest lucru. Nici manifestările  nu au fost strălucite și nu au reușit să-i convingă să stea câteva minute pe cei care traversau, pe o căldură sufocantă, centrul orașului.

 

După ce consilierii locali bârlădeni nu au fost de acord cu organizarea unei zile dedicate Diasporei, primarul Dumitru Boroș a apelat la reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor împreuna cu cei de la Protopopiat ( Biserica Ortodoxa Romană a decretat ca duminica ce precede sărbătoarea “ Adormirii Maicii Domnului” sa fie dedicată migranților) pentru a organiza această activitate. Numai că, lipsa de experiență în acest domeniu și-a spus cuvântul astfel încât această  acțiune nu a trezit interesul celor care au trecut prin centrul orașului.

Pe o căldură insuportabilă, activitatea a început cu o slujbă religioasă urmată apoi de discursul edilului bârlădean.

Nu s-au oferit soluții valabile si viabile pentru cei plecați din țară , în schimb nu a lipsit muzica de fanfară și cea populară. Insuficiente pentru ai convinge să se întoarcă într-unul dintre cele mai sărace orașe ale țării. Nici întâlnirea de la prânz nu i-a atras pe “ stranieri”. Sala , mai mult goală, a fost “ acaparata” de funcționari din Primărie si câțiva consilieri locali.. liberali, bineînțeles.

În primul an de mandat primarul bârlădean, Dumitru Boroș, a avut revelația de a organiza “ zilele Diasporei” . Concret, acesta i-a așteptat pe cei plecați la muncă să-i facă o vizită la Primăriei și să-I dea câteva sugestii . Deși rezultatele întălnirilor  s-au încăpățânat să nu apară, acesta a continuat cu susținerea ideii sale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img