marți, 19 martie, 2024

BARLAD: „ GROPILE DE AUR” ALE REISER-ULUI.

Distribuie:

Publicat:

Străzi asfaltate cu maturoiul, bitum ce dispare după prima ploaie acestea sint doar doua exemple, vizibile, pentru cei care tranzitează sau conduc zilnic in  orașul Barlad. Intr-o singura fraza: lucrări de mântuială ce sunt plătite cu bani grei din buzunarele contribuabililor fără ca niciun for superior, Primăria Barlad, sa ceara socoteala societății care se ocupa cu aceste activitati: Reiser. In fiecare an aceasta firma este abonata la lucrările de reparație ale străzilor bârlădene, in fiecare an se aloca sume importante pentru efectuarea acestor investitii, dar nimeni nu a avut nici măcar curiozitatea sa ii întrebe cum si in ce fel sunt cheltuiți banii.   
                                                                                     
DECLARAȚII INCREDIBILE DIN PARTEA UNUI MEMBRU AGA .  

 In data de 12 mai este depusă la Primăria Municipiului Barlad demisia lui Gata Vasile, membru in consiliul de administrație ( AGA) Reiser. Acesta a câștigat aceasta functie , prin concurs, la data de 23 Decembrie 2016. In cererea de demisie, acesta ( apropiat al edilului Boros si care a si candidat pentru funcția de șef la serviciul Piața, Parcări si Comitire) ii aduce la cunoștința primarului lucrurilele care se petrec la Reiser.       
                                                                                                 
 „ Astăzi, data de 12 mai 2017, ora 10 m-am prezentat la sediul SC Reiser SA la ședinta CA( n.r. Consiliului de Administrație) . S-au prezentat la semnat contractele de administrare/ mandat perfectate de autoritate publica tutelară. Acestea au fost întocmite in mod neprofesionist , fără a se cuantifica obiectivele si indicatorii de performanța tehnico-financiară, economică , clauze de mediu, fără a se face diagnosticarea societății așa cum am solicitat prin nenumărate adrese -evaluarea de piața a entității ( obligație expresa a acționarului  CLM ) raportat la entitatea SC Reiser SA Barlad . Am constatat ca pana la data prezenta nu s-a pus in aplicare planul de administrare propus de mine la stadiul de proiect si Obiecțiile , constatările , propunerile prezentate referitor la controlul activității pe perioada de funcționare a SC Reiser SA Barlad care a PREJUDICIAT ENORM BUGETUL LOCAL prin alocarea -finanțarea producției si serviciilor /lucrărilor de reabilitare a străzilor , etc la prețuri de 2-3 ori mai mari decât cele practicate de ceilalți operatori de pe piața, aprobate de CLM Barlad , fără verificare si analize de preț atașate -toate aprobările de competentă CLM Barlad. Deși am atras atentia ca noile prețuri/tarife aprobate sa aibă atașate documentația de baza, analize de prețuri cu consumurile specifice de resurse înglobate in lucrări , acest lucru nu s-a realizat , exista in continuare riscul de a fi prejudiciat bugetul local. Am solicitat recuperarea prejudiciului imens adus colectivități -UAT Barlad, diagnosticarea societății – puncte tari si puncte slabe prin evaluarea de către evaluatori autorizați de întreprinderi, sesizarea organelor competente de control: ANAF, Curtea de Conturi , DNA pentru a se recupera prejudiciul real cauzat. Solicit sesizarea instituțiilor abilitate de control/ organele judiciare inclusiv Inspectoratul de Stat in Construcții care in urma constatărilor prin procese verbale conform Procedurii nr29/04/2015 va hotărî îndeplinirea/neîndeplinirea cerințelor legate de introducerea/ punere la dispoziție pe piața a mixturilir bituminoase conform HG nr 622/2004. Societatea nu dispune de managementul calității in construcții, precum un sistem propriu conceput si realizat care sa certifice performanța produselor pentru construcții. Va informez ca renunț la aceasta functie de membru in CA pe motivul ca nu s-a realizat , nu s-a aplicat nimic din cele propuse de mine si nu pot semna un contract de administrare/ mandat care nu este conform legii . In momentul când se vor lua măsurile ce se impun, precizate de mine in perioada  2016-2017 sunt disponibil de a exercita atribuțiile in CA la SC Reiser SA” scrie Gita. 
                                                                            
SALARII „ BETON „ LA REISER. 
                                                                                                          
Pentru munca depusă șefimea de la Reiser are si indemnizații salariale pe măsura, banii pe care ii ridica in fiecare luna directorul Reiser nu sunt de aruncat. Chiar iti dorești sa ai parte de un astfel de job la stat. Astfel, Ghenghea Florin , cunoscut ca Lotzi de apropiați, membru cu vechime in PSD primește 114.338, adică 9528 lei pe luna. Aici se mai Adaugă si indemnizația de membru in CA, adică alți leisori. Mâine veți citi cu ce prime s-au premiat in 2016. Ar fi si păcat sa nu își primească recompensa, doar si-au îndeplinit atribuțiile de serviciu – cum sa risipești banul public.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img