vineri, 29 martie, 2024

Barlad: „La vie en rose” Au demonstrat elevii care au participat la un concurs regional

Distribuie:

Publicat:

Ziua Internațională a Francofoniei”  a fost sărbătorită anul acesta la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova prin diverse activități ce au avut ca scop atragerea elevilor spre studiul limbii franceze, deschiderea lor spre lume și diversitate culturală. Printre activități se numără organizarea alături de celelalte instituții și participarea directă la Concursul Regional și Interdisciplinar “Glasul Francofoniei”, care s-a desfășurat la Școala nr. 2 Fănuș Neagu din orașul Brăila.     

                                                                   
Competitia a fost organizata anul acesta de către ISJ Brăila, ISJ Galaţi, ISJ Vaslui, Liceul Teoretic,,Dunărea” Galaţi, Şcoala Gimnazială Chișcani, Brăila,  Şcoala Gimnazială Tutova, judeţul Vaslui, Seminarul Teologic Ortodox „ Sf. Apostol Andrei”, Galaţi,  în parteneriat cu Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci"Brăila , CCD Galaţi, Biblioteca Franceză,,Eugène Ionesco”Galaţi, ARPF Galaţi.

 Concursul s-a desfășurat în condiții foarte bune, în total au participat la secțiunile teatru, interpretare de melodii și expoziție de desene  66 de profesori din 48 de instituții, din 16 județe ( Brăila, Galați, Vaslui, Suceava, Botoșani, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Bacău, Timiș, Tulcea, Ialomița, Iași, Bihor, Gorj, Argeș). Un număr de 381 de elevi de nivel primar, gimnazial și liceal au fost implicați în concurs. Dintre aceștia au participat direct 54 de elevi la secțiunea teatru și 27 de elevi au interpretat pe scenă melodii în limba franceză. Juriul a fost format din profesori de specialitate de la Liceul de Arte  ’’Hariclea Darclée” din Brăila: domnul profesor Zane Jarcu, doamnele profesoare Adriana Toma, Constantinescu Nela și Avram Veronica, împreună cu doamna profesoară Gheorghiu Eleonora, de la  liceul D. P. Perpessicius Brăila. Le mulțumim domnilor profesori pentru jurizarea lor atentă și pentru răbdarea de care au dat dovadă, concursul având un număr important de participanți.

  La secțiunea a IV-a, simpozion pe tema “Etre francophone en 2018”, au participat indirect 51 de profesori din 42 de școli, din 15 județe ( Brăila, Galați, Vaslui, Argeș, Iași, Dâmbovița, Botoșani, Suceava, Constanța, Argeș, Bacău, Bihor, Teleorman, Hunedoara, Vrancea). Au participat la această secțiune și 62 elevi cu poezii sau eseuri în limba franceză. Lucrările simpozionului vor fi publicate în revista concursului, care va fi trimisă apoi participanților sub formă electronică

Un număr de 18 elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Nr. 1 au participat la diferite secțiuni ale concursului, 16 dintre ei participând direct la secțiunile de interpretare de melodii în limba franceză sau teatru în limba franceză. Cu această ocazie scolarii au călătorit la Brăila, au putut observa cum se desfășoară un concurs interdisciplinar și au avut ocazia de a performa în fața unui public. Deși unii dintre ei au avut emoții mari, rezultatele muncii lor s-au văzut în modul în care au interpretat și în concluziile juriului care le-a acordat premiul III pentru piesa “Le Petit prince Hongrois” și mențiune pentru piesa “Le bracelet perdu”, precum și premiul III elevei Bejenaru Alexandra de la clasa a VII-a, pentru interpretarea piesei “La Seine”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img