marți, 23 aprilie, 2024

BARLAD: Lipsa de civilizație și de spirit civic distrug orașul!

Distribuie:

Publicat:

Un nou specimen bântuie străzile orașului- îl identificați ușor pentru că în drumul lui faultează coșurile de gunoi, se urcă cu picioarele pe bănci sau le rup în hohotele de râs ale tovarășilor, scuipă semințe pe trotuar și înjură “ ca la ușa cortului”. I-ați identificat pentru că sunt o apariție constantă în peisajul local. Trist este că toate actele acestea de huliganism ne afectează pe toți. Degeaba vrem ca orașul să arate civilizat dacă aceste specimene nu sunt date pe mâna Poliției.

Având în vedere că, în ultima perioadă, pe raza municipiului s-au constatat mai multe acte de vandalizare a mobilierului urban, și nu numai, Primăria Municipiului Bârlad face apel la populație să dea dovadă de bun simț și civilizație și să păstreze bunurile publice intacte.

Astfel, s-a constatat că, în mai multe zone din municipiu (Parcul Teatrului „V. I. Popa”, Cartier Deal II, intrare Muzeul „Vasile Pârvan”), au fost vandalizate mai multe bănci și rupți mai mulți copaci ornamentali. În consecința autoritatea locală prin Poliția Locală, a inițiat demersuri pentru identificarea celor care au distrus bunurile publice menționate, fiind vorba doar de o chestiune de timp până ce vinovații vor suporta consecințele legilor în vigoare. De altfel, trebuie menționat că actele de vandalism s-au produs – în marea lor majoritate – în zone supravegheate video.

„Această atitudine anticivică și deloc civilizată nu face cinste nimănui. Refuz să cred că bârlădenii pot accepta astfel de comportamente. Problema este la unii, care nu au înțeles încă ce înseamnă civilizația și buna creștere. Facem, prin urmare, apel la toți cetățenii orașului să ia atitudine și să ne informeze când mai constată asemenea acte de vandalism. Îi îndemnăm pe toți să păstreze bunurile publice intacte din cel puțin două motive. În primul rând aceste bunuri sunt cumpărate din bani publici și, nu în ultimul rând, toți bârlădenii trebuie să își respecte eticheta de locuitori ai unui oraș cultural de elită, așa cum este considerat municipiul nostru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img