vineri, 19 aprilie, 2024

BARLAD: MUȘCAT DE CAINI, OPERAT DE URGENTA DE MEDICI

Distribuie:

Publicat:

Un bârlădean in varsta de 20 de ani si-a văzut „moartea cu ochii”. Bărbatul, taximetrist , in loc sa ajungă la o noua comanda a fost nevoit sa se prezinte la Compartimentul de Primire-Urgente al spitalului „ Elena Beldiman”,  de aceasta data in calitate de pacient. Acesta a dus la destinație un client si in momentul in care a scos bagajul a fost mușcat de un câine fără stăpân.           
Potrivit reprezentanților instituției sanitare „ pacientul a fost preluat de la CPU pe data de 16 Aprilie la ora 18:43 si internat in secția de chirurgie plastica. Diagnosticul pus fiind plaga muscata cu defect de părți moi la brațul drept . A intrat in sala de operație la 19:45 si a ieșit din operație la ora 21. Doctorul Oleg Tacu a fost cel care s-a ocupat de acest caz , acesta i-a făcut  lavajul rănii, degrindare si lambou de avansare( i-a luat o bucățică de piele din brat si i-a aplicat-o pe rana),  hemostaza, sutura si bandajare” , ne-a declarat Adrian Gheorghiu purtătorul de cuvant al spitalului.                                                                                

Maidanezii au pus stăpânire pe mai toate  zonele din orașul Barlad , autoritatea locala fiind depașită, la fel ca si ONG-ul care se ocupa de capturarea acestora. Pe lângă blocuri, in parcări sau pe lângă scoli pot fi zărite zecile de patrupede care circula nestingherit sub privirile adormite ale celor care sint plătiți sa facă ceva.              

  In ultima perioada câinii fără stăpân  au devenit extrem de violenti . 
 

Conform declaratiei purtătorului de cuvant al spitalului „ Elena Beldiman” , Adrian Gheorghiu „ in doar câteva zile  au fost înregistrate nouă cazuri de persoane mușcate de câini necunoscuți. Pacienții au beneficiat de profilaxia antirabică. Din fericire, leziunile provocate de câini nu au fost atât de grave și în zone puternic vascularizate încât să necesite îngrijiri chirurgicale, tratament antirabic complet (vaccin și ser) sau internare, ci doar vaccin și tratatament local, care se face la fiecare plagă mușcată”. Nu ne-am supăra dacă edilul șef , Dumitru Boros, ar mai face scurte vizite la padoc si sa observe, cu proprii ochi, cum decurge capturarea comunitarilor. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img