marți, 19 martie, 2024

BARLAD: O NOUA MAJORARE A BILETELOR DE AUTOBUZ?

Distribuie:

Publicat:

Luna Ianuarie a adus pe masa edilului șef ,Dumitru Boros , si a consilierilor locali solicitarea firmei de transport barladeana, Vertrantis SRL de modificare a prețului biletului de autobuz. Numai ca , nici firma transportatoare nu cunoaște prețul corect al biletului. Astfel, in scrisoarea oficială solicita 1,5 lei ca in memoriu justificativ sa ceara 1,6. Așadar, care este prețul corect?

Conform adresei si memoriului justificativ, transportatorul solicita “ aprobarea modificării tarifului actual de la 1.30 lei/ călători la 1.50 lei/ călătorie. La fundamentarea modificării tarifului se au in vedere următoarele cheltuieli necesare/determinate de desfășurarea activității: cheltuieli cu combustibilii si lubrifiantii avându-se in vedere prețurile de achiziție si consumurile normale si efective; cheltuielile cu amortizarea determinate respectându-se reglementarile legale in vigoare, cheltuielile cu întreținerea, reparațiile si piesele de schimb , anvelopele, acumulatorii si alte cheltuieli.

 

Conform evidenței analitice întocmite pentru serviciul de transport public local se constata ca in următoarele trei luni consecutive ( Septembrie-Noiembrie 2017) firma înregistrează in continuare pierderi ( inclusiv din activitatea de exploatare).

 

Vasluian agresiv dupa ce a provocat un accident rutier grav. Individul a sarit la bataie 

DE CE SE DOREȘTE MAJORAREA TARIFULUI?

Principalele cauze care au influențat creșterea cheltuielilor sunt: creșterea prețului combustibilului de la 3,78 fără TVA la 4,20 lei . In trei luni a fost înregistrat un consum mediu de 18.980,683 litri la care se adauga diferența de preț de 0,4298lei/litru rezultând suma de 8157,90 platita in plus pentru aprovizionarea cu motorina.

Majorarea cheltuielilor cu forta de munca datorate in principal de angajarea de personal suplimentar, fata de schema luată in calcul in oferta inițială, angajări necesare continuitate activității si respectării normelor impuse de Codul Muncii. Tariful de 1,30 lei duce la colectarea unor cantități mari de monezi ceea ce implica la fiecare depunere in banca a acestora un comision de 3% din valoarea depunerii.

Creșterea cursului euro, cu aproximativ 2% fata de data fundamentării anterioare , a dus la scumpirea achizițiilor de servicii si materiale. Creșterea indicelui ROBOR cu 2,417 ori si EURIBOR fapt ce a determinat creșterea costurilor finanțării, deci a cheltuielilor financiare .

Având in vedere cele prezentate mai sus si de asemenea fundamentarea tarifului unei călătorii este necesara modificarea tarifului unei călătorii la 1,60 lei/ călătorie. Pornind de la costurile înregistrate de societate strict pentru activitatea de transport public local de persoane si având in vedere numarul de călători plătitori de bilet înregistrați in aceasta perioada , de asemenea , luându-se in calcul o marja de profit de 5% si înregistrarea investiției asumată a fi realizată prin contract a rezultat un tarif de 1,60 lei” se arată in documentul lăsat de transportator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img