vineri, 29 martie, 2024

Barlad : O noua provocare marca Asociatiei ” CONSTANTIN HAMANGIU”

Distribuie:

Publicat:

Prezenta de puțin timp in spatiul cultural barladean, Asociatia “ Constantin Hamangiu” lansează o noua manifestare. Cei vizați sunt tinerii adolescenți care vor deveni studenții de mâine.

Sâmbăta, 11 Noiembrie, cu începere de la ora 11 in aula Colegiului Național “ Gheorghe Roșca Codreanu” elevii barladeni sunt invitați la un “ dialog”.

Activitatea, organizata de Asociatia “ Constantin Hamangiu”, il are ca invitat pe profesorul universitar Dumitru Oprea- fost rector al Facultății “ Al.I.Cuza” din Iași.
Distinsul cadru universitar le va prezenta celor prezenti oportunitățile pe care le oferă Facultatea de Economie viitorilor învățăcei, dar si frumusetea profesiei de economist in conditiile transformărilor prin care trece societatea românească.

Dumitru Oprea s-a născut la data de 10 octombrie 1952, în comuna Mănești (județul Prahova). A absolvit Liceul Economic din Ploiești, Secția Planificare-Contabilitate (1967-1971) și apoi Facultatea de Științe Economice, specializarea Finanțe-Contabilitate din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași (1971-1975).

Între anii 1975-1979, efectuează un stagiu în producție ca economist la Trustul de Construcții Industriale din Ploiești. Din anul 1979, este încadrat ca asistent universitar la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. În anul 1986, obține titlul științific de Doctor în economie la Academia de Studii Economice din București, specializarea Contabilitate, cu teza de doctorat Model de calculație a costurilor normate în condițiile prelucrării automate a datelor.

După Revoluția din decembrie 1989, Dumitru Oprea urcă pe treptele ierarhiei didactice: lector universitar (1990), conferențiar (1991) și profesor universitar (1994). În anul 1997, devine conducător de doctorat, în domeniul Informatică Economică, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

În prezent,acesta  predă cursurile de Sisteme informațional-contabile, Managementul proiectelor, Protecția și securitatea sistemelor informaționale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img