News Flash:

BARLAD: Pacienta in coma dupa ce a suferit o infectie in unitatea medicala

17 Mai 2016
719 Vizualizari | 0 Comentarii
O femeie internata la Spitalul Municipal Barlad cu edem pulmonar, a intrat in coma dupa ce a luat din spital o bacterie periculoasa si a facut complicatii. Si, ca si cum nu ar fi fost suficient, ca sa o transfere de la o sectie la alta, medicii au fost nevoiti sa ceara ajutorul pompierilor pentru ca rampa speciala, obligatorie pentru transportul targilor, este pusa doar de forma.

Pacienta de 75 de ani este obeza si are probleme cardiace. Pe 21 aprilie a fost internata la sectia ATI a Spitalului din Barlad si intubata. Cand starea i s-a ameliorat a fost transferata la o sectie din exteriorul spitalului. Aici a fost depistata cu o infectie provocata de o bacterie intraspitaliceasca periculoasa, rezistenta la antibiotice.

„Este evident ca o astfel de infectie poate agrava si agraveaza patologia preexistenta a oricarui pacient. Iar evolutia ulterioara va fi mai grava si mai dificil de tratat”, spune Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui.

Directorul spitalului recunoaste ca pacientii de la Terapie intensiva fac frecvent infectii.

„Un pacient care primelte ingrijire de terapie intensiva indelungata si pe ventilatie mecanica, acest tip de ingrijire reprezinta un risc. Noi, frecvent, in supravegherea infectiilor nosocomiale, depistam astfel de situatii”, spune Gabriela Danis, directorul medical al Spitalului Barlad.

Numai in ultima luna, spitalul din Barlad a raportat 13 infectii nosocomiale, adica jumatate din numarul total al infectiilor anuntate in tot judetul.

Oamenii sunt nemultumiti si speriati:

– Conditiile sunt foarte proaste. S-au intamplat prea multe in ultimul timp
– Imi este teama. Cand ajungi la spital, nu este curatenie.
– Totul e la pamant!

„In luna aprilie, in unitatile sanitare din judetul Vaslui s-au inregistrat 29 de cazuri de infectii nosocomiale”, spune Mihaela Topliceanu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Vaslui.

Tratamentul infectiilor nosocomiale este costisitor si de durata, iar in cazul bolnavilor vulnerabili poate fi inutil.

 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019433 (s)