sâmbătă, 27 aprilie, 2024

BARLAD: PALATUL COMUNAL LA CEAS ANIVERSAR

Distribuie:

Publicat:

Sâmbăta, 21 Octombrie, cei care au fost interesați de istoria Barladului au avut posibilitatea sa afle informații noi despre cum s-a construit Palatul Comunal, adică istoria clădirii in care își desfasoara activitatea funcționarii din cadrul Primariei.          Cei 83 de ani de la înființarea instituției au coincis cu aniversarea maestrului Corneliu Vasilescu. Omul de cultura, de o modestie cum greu mai întâlnești in zilele noastre, a fost extrem de emoționat si bucuros ca a fost sărbătorit de barladenii lui.                                  

Potrivit „Actului Comemorativ pentru punerea pietrei de temelie a Localului Primăriei Bârlad”, la inaugurare au fost prezente mai multe personalități ale epocii: Ion Inculeț (vicepreședintele Consiliului de Miniștri și ministru de stat), Victor Slăvescu (ministrul finanțelor), I. Manolescu (ministrul industriei și comerțului), I. Guriță (prefectul județului), Teodor Buzescu (primarul orașului), Theodor Sglimbea (deputat) . Proiectul a fost întocmit de Constantin Moșinschi, unul dintre celebrii arhitecți ai perioadei, care poate fi regăsit ca artizan al Pavilionului

României la Expoziția Internațională de la Bruxelles, din 1935.                                                                               
După alocutiunile oficialilor prezenti , invitații au participat la lansarea proiectului «Marea Unire și bârlădenii – 100 de ani – 100 de activități, coordonat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din Bârlad. Prima activitate prinsă în calendarul proiectului a fost  destinată împlinirii unui secol de când Bârladul a găzduit cuplul regal al României și Marele Cartier General al Armatei Române și Armatei Ruse.          

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img