marți, 16 aprilie, 2024

Barlad : Parcul „Mihai Eminescu”, in curand deschis publicului

Distribuie:

Publicat:

In cursul saptamanii trecute, primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, a verificat stadiul lucrarilor in care se afla Proiectul „Amenajare Parc «Mihai Eminescu» Barlad”, ocazie cu care constructorul a anuntat ca ar putea preda investitia mult mai devreme decat s-a preconizat.

Desi, initial, termenul de finalizare a lucrarilor a fost stabilit la 36 de luni, dupa numai cinci luni de la demararea proiectului lucrarile la cel mai modern parc al municipiului sunt aproape de finalizare. Spre exemplu, tot joi seara constructorul a facut primele probe la sistemul de iluminat al parcului, dupa ce aleile au fost amenajate in totalitate iar spatiul verde a fost pus la punct in proportie de peste 70%.

„Amenajarea parcului, un obiectiv asupra caruia nu s-a intervenit niciodata de la momentul infiintarii, presupune realizarea unui obiectiv la standarde europene. Acesta va avea o intindere de 29.000 metri patrati, pe care vor fi amplasate locuri de joaca, de fitness, mese de sah, zone de ohihna, un amfiteatru in aer liber si, evident, alei din pavaj decorativ, pe care se va patrunde prin intermediul a patru intrari, din directia strazilor perimetrale. In plus, se vor planta si arbori, arbusti, subarbusti, plante floricole perene si gazon. Practic, zona va fi transformata probabil in cel mai frumos parc din zona Moldovei, fiind prevazut inclusiv cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Dupa cum se poate vedea, mai sunt doar cateva lucrari de facut, ceea ce ma face sa cred ca cei care lucreaza aici au avut dreptate cand au spus ca ne-ar putea preda lucrarea in perioada martie-aprilie, cel tarziu”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Lucrarile de amenajare a noului parc sunt executate de SC Iasicon SA Iasi si au o valoare de circa 3,5 milioane lei. Banii provin de la bugetul local.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img