vineri, 19 aprilie, 2024

BARLAD: “ Patrula de Reciclare” își așteaptă voluntarii barlădeni

Distribuie:

Publicat:

Patrula de Reciclare a deschis înscrierile în cea de-a VIII-a ediție, „Ediția Suporterilor”. Cadrele didactice din grădinițe, școli și licee de oriunde din țară sunt invitate să își înscrie unitățile de învățământ conform Regulamentului pe www.patruladereciclare.ro între 1 și 19 octombrie 2018.

Profesorii Coordonatori și echipele lor de preșcolari sau elevi devin ambasadori ai colectării responsabile a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în comunitățile lor. Programul oferă o oportunitate de educație alternativă și o experiență de voluntariat apreciate deja de mii de dascăli și tineri din țară. Cei peste 3.850 de profesori și 110.000 de copiii și elevi au reușit ca, în 7 ani de eforturi constante, să convingă sute de mii de oameni să adopte acest obicei responsabil și sănătos și să trimită la reciclare peste 3.500.000 kg de deșeuri electrice.

Ediția precedentă a fost numită „Ediția Campionilor” grație performanțelor excepționale ale școlilor înscrise. În acest an școlar, „Campionii” din Patrulele de Reciclare își continuă activitatea și dedică ediția Suporterilor – toți cetățenii, familiile, instuțiile, firmele și organizațiile care vor trimite la reciclare aparate electrice vechi sau defecte și vor susține astfel cauza copiilor și profesorilor voluntari. Firmele și instituțiile care casează deșeurile electrice din gestiune în cadrul programului primesc statutul de „Suporteri ai Patrulei de Reciclare” și pot valorifica această contribuție ca demers de responsabilitate socială corporativă sau exemplu de grijă față de mediu.

Ediția a VIII-a a programului se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare locale și sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Ediția a VIII-a a Patrulei de Reciclare debutează anul acesta în forță într-un mod inedit! Școlile înscrise vor avea șansa să participe la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, o campanie europeană organizată pentru prima oară în octombrie 2018 pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de a crește gradul de colectare selectivă a aparatelor electrice și electronice uzate. Cu ajutorul Suporterilor, copiii din Patrulele de Reciclare și-au propus să contribuie la rezultatele României în rândul țărilor participante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img