sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BARLAD: Pieton accidentat ca urmare a traversarii neregulamentare

Distribuie:

Publicat:

Vineri,4 martie, pe raza municipiului Barlad a avut loc un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a unui pieton.

    Politistii Biroului Rutier Barlad au efectuat cercetari la locul producerii unui accident de circulatie, in urma caruia o persoana a suferit vatamari corporale. Accidentul s-a produs astazi, pe strada Republicii, din municipiul Barlad.

    B. Gheorghe, in varsta de 60 ani, din municipiul Barlad, a condus un autovehicul din directia centrul orasului catre Gradina Publica, iar la un moment dat a accidentat o tanara, in varsta de 17 ani, din comuna Falciu. Din primele cercetari a rezultat faptul ca victima s-a angajat in traversarea strazii prin loc nemarcat si nesemnalizat, fiind lovita de autovehicul. Tanara a fost transportata la Spitalul municipal de Urgenta Barlad unde a fost diagnosticata cu „politraumatism”. Politistii au testat conducatorul auto cu aparatul alcooltest, rezultand faptul ca acesta nu consumase bauturi alcoolice.

    In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

“Politia Rutiera atrage atentia tuturor participantilor la trafic cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si la adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite. De asemenea, politistii recomanda pietonilor:
    – traversarea drumurilor publice sa se faca numai prin locurile special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si numai pe culoarea verde a semaforului, iar in lipsa acestora pe la coltul strazilor si numai dupa ce s-au asigurat temeinic;
    – acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stanga a drumurilor, cat mai aproape de marginea acestora.
    – in intersectiile fara marcaj pietonal, traversati pe la coltul strazii, numai dupa o temeinica asigurare! Evitati sa traversati strada in fuga!” declara Alina Tonica,responsabilul mass-media din cadrul IPJ VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img