marți, 19 martie, 2024

Barlad : Piste de biciclete, autobuze electrice, parcari noi – visele nu costa – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Luni, in sala de sedinte a Primariei Municipiului Barlad a avut loc o intalnire, convocata primarul  Dumitru Boros, pe tema ultimelor modificari aduse la Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD), cel mai amplu proiect ce va fi desfasurat de municipalitatea locala. Toate schimbarile propuse de Executiv au si fost insusite de Legislativ.

Astfel, la intrunire au participat, pe langa reprezentanti ai operatorului de apa, canal, salubritate, intretinere infrastructura rutiera, personal din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Barlad, si public interesat. Personalul Biroului de Dezvoltare Locala si Integrare Europeana, care monitorizeaza implementarea PMUD, le-a adus la cunostinta participantilor modificarile care au survenit in ultimul timp, solicitate de autoritatile care vor finanta initiativa. In primul rand, in acest Plan va fi modificat amplasamentul viitoarei Autobaze pentru cele 10 autobuze electrice pe care municipalitatea vrea sa le achizitioneze, parte a unor masuri de diminuare a emisiilor de carbon in transportul public local. Prin urmare, Autobaza nu va mai fi amenajata pe strada Palerma, in apropierea de Statia de asfalt a SC Reiser SA Barlad, ci pe strada Tecuciului, pe amplasamentul fostului poligon auto. Decizia schimbarii amplasamentului s-a luat din cauza procesului indelungat de obtinerea a avizelor necesare scoaterii terenului din circuitul agricol – in care acesta se afla in prezent – si introducerii lui in intravilan, depasindu-se astfel data limita de depunere a proiectului, respectiv 21 iulie, a.c. De precizat ca, odata cu modificarea amplasamentului Autobazei, strada Palerma nu va mai intra in circuitul viitoarelor trasee de transport public urban.

O alta modificare adusa PMUD se refera la amenajarea unei parcari noi pe strada 1 Decembrie, nr. 55. In plus, in Zona Gradinii Publice – la intrarea principala – ca de altfel si in Zona Piata „Sf. Ilie” – pe asplanada situata intre Hala Centrala si Florarie (strada Fagului) – se vor amenaja doua parcari pentru biciclete.

„Exceptand modificarea adusa la amplasamentului viitoarei Autobaze, care este extrem de importanta, celelalte doua sunt mai mult de substanta, decat de continut. Insa, noi tinem foarte mult ca acest Plan sa fie implementat in termenele stabilite, motiv pentru care ii acordam o atentie deosebita. Si asta pentru simplul motiv ca, in momentul in care PMUD va primi finantare, va deveni cel mai mare si mai ambitios proiect pe care l-a implementat vreodata Barladul”, a declarat primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros.

Toate modificarile aduse au fost introduse in PMUD, iar actul in acesta forma a fost deja votat de consilieri locali, in cadrul unei sedinte de indata care a avut loc tot ieri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img