vineri, 19 aprilie, 2024

Barlad : Primarul Boros a sarit la gatul consilierului independent Sarbu – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Gata cu pledoariile in consiliul local Barlad. Supărat pe întrebările independentului Bogdan Sarbu, edilul șef Dumitru Boros nu s-a mai putut controla si a încercat sa distragă atentia publicului de la un subiect fierbinte .

In ședinta extraordinara de Consiliul Local convocată vineri “ sarea si piperul” acestei întâlniri a fost data de “contrele” dintre primarul Boros si consilierul independent Sarbu. Acesta a dorit sa cunoască ( vorbim despre bani publici) care a fost suma cheltuita de autoritatea locala  anul trecut pentru desfășurarea  “ Zilelor Culturale ale Barladului” in conditiile in care au apărut unele semne de întrebare cu felul cum au fost organizate.

Dacă luna trecută consilierii locali au aprobat o suma pentru organizarea acestora, vineri au fost convocati pentru a vota un protocol de colaborare între Primărie si o firma care se ocupa cu aceste festivități. Pe afiș, deși Primăria este finanțator principal plătind pentru prestația artiștilor 10.000 de euro plus TVA, era trecută in josul afișului , abia vizibil si conform declarațiilor purtatorului de cuvant Costel Nituc “ s-a făcut o economie mai mare ca anul trecut caci vorbim de 3 zile, nu de doua cum au fost in edițiile precedente”. Un fel de “ Bogdaproste” pe care autoritatea locala il oferea agentului economic care, deși pe afiș trecuse o sumedenie de nume, “ nu suntem siguri ca vor veni cu toții” a declarat purtătorul de cuvant.

Încercând sa facă lumina in legătura cu cheltuirea banului public Sarbu a solicitat oficial un decont, in schimb Dumitru Boros in loc sa fie de acord cu solicitarea acestuia a început sa il ia la întrebări pe acesta.

“ Va rog frumos sa prezentați in Consiliul Local dacă spitalul acolo unde lucrați si aici sunteți consilier, a recuperat lipsa de folosință pentru terenul ocupat de agentul economic din partea de nord si de câți ani il ocupa? Va rog frumos nu mai faceți aici… insist pe aceasta chestiune ca domnul consilier Bogdan Sarbu care își desfasoara activitatea la Spitalul de Urgenta “ Elena Beldiman” este consilier, sa procedeze in aceeași maniera ( este foarte bine ca ne solicita) . Așa cum ne solicita aceste documente sa le solicite si la spitalul de Urgenta “ Elena Beldiman” . Si spun acest lucru pentru ca la nivel de municipiul Barlad cea mai mare problema este la Spitalul de Urgenta! Il sfătuiesc sa meargă sa solicite dacă  s-au recuperat banii de la utilități in legătura cu cantina de la Spitalul de Copii, dacă societate are contract , public ii solicit “ si-a încheiat tirul întrebărilor primarul Boros.

De ce toată aceasta supărare? Doar pentru ca un reprezentant al barladenilor a avut “ curajul si nesimtirea “ de a întreba cum au fost cheltuiți banii contribuabililor. Si dacă tot ați deschis cutia Pandorei, in calitate de finanțator al instituției sanitare si cu un CA desemnat de Consiliul Local nu vreți sa dezvăluiți opiniei publice informațiile pe care ar fi trebuit sa le aveți pana acum dumneavoastră, nu sa ii solicitați unui angajat al spitalului sa le ceara. Vorbim, iar, de felul cum se cheltuie banul public si se pare ca acest lucru a devenit secret de stat!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img