vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Primarul Boros ramane ferm in privinta capturarii cainilor fara stapan!

Distribuie:

Publicat:

De cateva zile mediul virtual este impartit intre iubitorii de animale si cei care nu doresc ca acestea sa se inmulteasca si sa circule pe strazile municipiului Barlad. Parerile pro sau contra au impus anumite clarificari din partea autoritatii publice locale.

Primarul, av. Dumitru Boros, aduce la cunostinta opiniei publice ca decizia interventiei pe domeniul public pentru capturarea cainilor fara stapan, incepand cu data de 01.11.2018, a fost luata avand in vedere urmatoarele argumente: contractul incheiat intre Consiliul Local Municipal Barlad si Asociatia Seelen fur Seelchen Barlad a ajuns la termen. Ulterior, aceasta asociatie a refuzat constant sa ridice de pe domeniul public, lunar, cel putin 100 de caini fara stapan si sa ii dea spre adoptie, motivand ca in oras nu mai exista asemenea animale. Resoectivul ONG a asigurat ca problema acestor animale va fi rezolvata definitiv, la nivelul municipiului Barlad, in doi ani, lucru care nu s-a intamplat.
Numai in acest an, un numar foarte mare de cetateni au sesizat/reclamat ca au fost atacati/muscati de caini fara stapan, atat la Politia Locala Barlad, cat si la Primaria Municipiului Barlad.

La Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad, de la 1 ianuarie pana in prezent, in statistica Sectiei de Boli Infectioase a fost consemnat un numar de 214 persoane muscate de caini fara stapan.

Pentru tratamentul cetatenilor muscati de acesti caini unitatea sanitara a cheltuit, pana acum, suma de 110.354,24 lei.

In continuare, in localitate exista foarte multe persoane care afirma ca au ajuns sa circule cu frica pe strazi, chiar si pe timp de zi, in vreme ce numarul celor care au copii si se declara ingroziti de teama unor atacuri in preajma unitatilor de invatamant sau a parcurilor de odihna sau de joaca creste de la o zi la alta.

Trebuie reamintit faptul ca in baza Contractului de colaborare si servicii sanitar-veterinare, incheiat pe data de 24 octombrie, a.c., intre Municipiul Barlad si Asociatia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor IVETS Galati, toti cainii fara stapan care vor fi ridicati de pe domeniul public, pana pe data de 31.12.2018, vor fi tratati, fara exceptie, indiferent de sex, varsta sau rasa, cu respectarea intocmai a legislatiei in vigoare, respectiv OUG nr. 155/2001, Legea nr. 205/2004, HG 1059/2013, Legea nr. 258/2013.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img