luni, 18 martie, 2024

BARLAD: SALARII SI PRIME „ BITUM” LA REISER SA – FOTO

Distribuie:

Publicat:

„ Perla coroanei” Consiliului Local Barlad este societatea Reiser SA , iar afirmatia este dovedita de datele contabile ale anului 2016. In cele 12 luni Reiser SA( cea care se ocupa de asfaltarea strazilor) a avut o cifra de afaceri de 4.285.662 lei, adica un milion de dolari. Si cum aceasta performanta trebuie incurajata pe parcursul anului trecut au fost premiati salariatii, administratorii, conducerea societatii cu niste sume frumusele, in total 37 de angajati.   
                                                                                                                       
FULL DE ASI LA REISER

 Anul trecut barladenii au votat schimbarea, cel putin politica, avand un primar liberal. In schimb, coincidenta, aproape toate societatile care apartin Consiliului Local Municipal sunt conduse de membrii PSD, bineinteles acestia ramanand in functii datorita performantelor manageriale.

Astfel, Reiser este condusa de Florin Ghenghea -directorul societatii, Adunarea Generala a Actionarilor( AGA) il are ca presedinte pe Adrian Bobeica ( presedinte executiv PSD Barlad, director la Compania de Utilitati Publice, membru in CA al spitalului barladean) . Acesta este ajutat de doi membrii, in persoana lui Vicol Mihai ( fost director tehnic in Primaria  Barlad pe vremea lui Constantinescu, actual membru PSD) si Ilie Pascal ( fost membru PRM, actual membru PSD).       

Nici in Consiliul de Administratie a Reiser-ului nu s-au petrecut schimbari. Ca membrii ii intalnim pe Florin Ghenghea ( membru cu state vechi in PSD), Ioana Costachescu ( fata inginerului constructor Bebe Costachescu, membru PSD) si Olga Ungureanu , functionar in Primaria Barlad.        

PERFORMANTA CU BANI MULTI SE TINE!   
   
                                                                                      
   Aruncand o privire pe datele contabile pe care Reiser le-a inaintat consilierilor locali ( acestia uitandu-se ca „ pisica la calendar” drept dovada stand votul lor pozitiv si niciun comentariu pe marginea acestor sume) aflam ca in 2016 s-au platit urmatoarele:
 – cheltuieli conducator unitate – 114.348 lei ;                                                                                                                       – cheltuieli CA+AGA- 123.598;                                                                                                                                                  – castig mediu lunar salariat cu carte de munca 3289 lei ( in conditiile in care castigul in zona Moldovei, conform Institutului National de Statistica era de 1552 lei, acestia primesc aproape dublu salariu). Cat un profesor debutant sau un functionar la Primarie.             
 – participarea salariatilor la profit – 60.593 lei ( adica au fost recompensati muncitorii pentru munca depusa).                                                                                                                                                                                                      -participarea administratorilor la profit – 13.679.                                                                                                                                 – dividende de plata catre CLM Barlad -227.986;                                                                                                                                  – cheltuieli cu primele reprezentand participarea salariatilor la profit – 78.771 lei,                                                                      – participarea conducerii societatii la profit – 18. 178;                                                                                                                      – materiale consumabile in valoare de 1.072.127, 01 cumparate in 2016, platite 1.002.715,13 si ramase de plata pentru 2017-  69.411,88;                                                                                                                                               – cheltuieli cu evenimente deosebite – 10.509,55 lei.                                              
Asa arata doar o parte din cheltuielile facute in 2016 de catre Reiser si asa se explica concurenta pentru posturile de membru in Consiliile de Administratie ale societatilor care apartin de Consiliul Local Barlad. Acolo nu se mananca o painisoara, ci un pufos  cozonac. Framantat cu banii nostri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img