joi, 28 martie, 2024

BARLAD si MURGENI:Taximetristii au fost verificati de catre politisti. Iata ce au descoperit oamenii legii

Distribuie:

Publicat:

In aceasta saptamana, politistii au desfasurat pe raza municipiului Barlad, a orasului Murgeni si comunelor arondate o actiune in vederea identificarii persoanelor care efectueaza activitati de taximetrie fara a avea autorizatie in acest sens, dar si pentru crearea unui climat de disciplina in randul conducatorilor auto care desfasoara acest tip de transport.

O astfel de actiune se impunea intrucat in mai multe randuri politistii rutieri au constatat in exercitarea atributiilor de serviciu, faptul ca pe langa taximetristii autorizati sa desfasoare transport public de persoane, exista si persoane neautorizate care efectueaza acest tip de transport cu autoturisme particulare.

La actiune au participat politisti din cadrul Politiei municipiului Barlad, Politiei orasului Murgeni si sectiilor de politie rurala.

Politistii au verificat peste 100 de autoturisme si au legitimat 49 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 46 sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.150 de lei: 42 sanctiuni au fost aplicate in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 3 in conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Astfel, pe D.E 581, pe raza localitatii Badeana, comuna Tutova, a fost identificat un barbat domiciliat in municipiul Barlad care transporta persoane contracost, fara a fi autorizat conform legii.

De asemenea, pe D.J 243B, pe raza localitatii Ciocani, au fost identificate doua persoane domiciliate in comuna Coroiesti, care transportau persoane contracost, fara a fi autorizate conform legii.

Deoarece conducatori auto au mai fost depistati transportand persoane contracost, a fost luat masura sanctionarii contraventionale a acestora conform Legii 38/2003, luandu-se si masura complementara a retinerii certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numerele de inmatriculare.

Astfel de actiuni vor fi continuate de politisti pentru asigurarea unui cadru legal in desfasurarea traficului rutier.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img