marți, 23 aprilie, 2024

BARLAD: SOLDATUL SEF PESTE HOTI A FOST ELIBERAT.

Distribuie:

Publicat:

Fostul caporal  ce activa in cadrul Garnizoanei Barlad, Ionut Cristinel Scanteie a fost condamnat in 2015 pentru furt si talharie calificata. Acesta a  scapat de inchisoare , dupa ce Tribunalul Vaslui nu a fost de acord cu sentinta Judecatoriei de respingere a eliberarii conditionate . In anul 2014 militarul  Scanteie isi organizate propria banda alcatuita din minori. Inculpatul era carausul transportand adolescentii la locul vizat iar dupa spargere retinea o parte din bunurile sustrase. Scanteie a fost condamnat la 4 ani de inchisoare dar  procurorii militari au descoperit ca declaratiile acesteia nu au fost corecte, primind o noua condamnare, de 3 luni de inchisoare, pentru marturie mincinoasa.

SASE CARTUSE DE MANEVRA SI UN DISPOZITIV DE REGLARE TUN-ASTA AU GASIT POLITISTII.                            
                               
Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Militar Iasi, caporalul Ionut Scanteie, a transportat cu masina sa, in noiembrie 2014, patru persoane, printre care si doi copii, in localitatea vasluiana Perieni, unde, in timp ce minorii asigurau paza, celelalte doua persoane au furat dintr-o locuinta un aparat de sudura si un flex. Apoi, conform intelegerii anterioare, sustineau anchetatorii, inculpatul i-a luat pe cei patru tineri cu masina si i-a transportat in Barlad. Doua zile mai tarziu, pe o strada din Barlad, cei doi copii au talharit o femeie de suma de 300 de lei si de bunuri pe care le avea intr-o geanta, victima fiindu-le indicata minorilor de catre ceilalti doi tineri cu care participasera si la furtul din Perieni. Si de aceasta data, militarul i-a transportat pe cei patru tineri cu masina sa, luand in schimb un card bancar sustras de la femeie conform Mediafax.                                                                                     

“In urma efectuarii unei perchezitii la domiciliul caporalului, au fost gasite sase cartuse de manevra si un dispozitiv de reglare tun, stabilindu-se ca articolele militare au fost sustrase de catre acesta de la unitatea la care era angajat. In aceste conditii, procurorii au dispus, prin ordonanta, extinderea urmarii penale si continuarea urmarii penale fata de inculpat sub aspectul nerespectarii regimului armelor si munitiilor”, se arata in rechizitoriul Parchetului Militar Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img