marți, 19 martie, 2024

Barlad : Start la lucrarile de refacere a Espalanadei „Tineretului” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, informeaza ca, de cateva zile, au fost demarate lucrarile de refacere a espalanadei din fata  blocului 3, de pe strada Republicii, la numarului 190, zona fostului Magazin „Tineretului”.

Intrucat aceasta alee pietonala a fost si este in continuare foarte tranzitata, de-a lungul timpului pavajul existent s-a deteriorat grav, aici nefiind efectuate lucrari de reabilitare niciodata. In plus, proprietarii de magazine de la parterul blocului 3 precum si locatarii imobilului au solicitat ajutorul conducerii primariei dupa ce au constatat ca, din cauza degradarii aceluiasi pavaj, de fiecare data cand ploua, apa intra in spatiile comerciale si se scugea in subsol.

„Aceasta esplanada este pe domeniul public, in centrul orasului si, dupa cum se vede, s-a deteriorat foarte tare. Este vorba si despre vechimea lucrarii, dar si a traficului pietonal intens. Prin urmare, intrucat au venit si solicitari din partea locatarilor blocului si a agentilor economici din zona, am decis reabilitarea, refacerea espalanadei. Dupa mai multe analize tehnice, care au vizat inclusiv pastrarea vechii arhitecturi, s-a decis ca cea mai buna solutie ar fi sa montam pavele, care rezista mult mai bine la trafic si la intemperiile naturii”, a declarat primarul Dumitru Boros.
Lucrarile de reparatii au o valoare de 98.000 lei, se desfasoara pe o suprafata de 540 metri patrati si vor fi terminate in 45 de zile.
                  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img