luni, 18 martie, 2024

Barlad : Strada reparata „ marca Reiser” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Asta vara a fost una dintre cea mai fotografiata strada din Barlad. La sesiunea foto a participat însuși edilul șef, Dumitru Boros, alături de vajnicii angajați ai Reiser. A fost subiectul a doua conferințe de presa( una susținută de primar, cealaltă de executant) in care , “ cu surle si trâmbițe”, a fost prezentată ca  o mare realizare care a “ papat” din bugetul local suma de peste 1 miliard de lei.

După doar câteva luni pe strada N. Tonitza( drumul din fata școlii generale numarul8) a început sa se desprindă asfaltul..cel imortalizat in poze si laudat .

Am fost curioși sa aflam care este motivul pentru care bitumul se desprinde de pe carosabil si am solicitat un punct de vedere președintelui Consiliului de Administrație a Reiser, Daniel Buzamat. Acesta ne-a declarat ca “ am constat cu toții ca lucrarea nu a fost făcută cum trebuie, cu siguranța costurile le va suporta Reiserul , adică nu vor mai fi alți bani luați pe lucrare care sa fie decontări de Primăria Barlad. Vom face lucrarea din nou, doar nu vom plăti din buzunar. Reiserul va plăti , din profitul de la acele lucrări efectuate la terți, vom suporta. Nu a fost de calitate filerul, acela care s-a pus la vremea respectiva. Un rol important in compoziția asfaltului e acel filer, e un liant care face ca asfaltul sa fie mai durabil. Pe de alta parte, ca sa fiu sincer, si datorită faptului ca a turna un covor asfaltic înseamnă sa ai scule adecvate, cea ce Reiserul nu are” a încheiat președintele CA Reiser.

Pai ori e filerul ori nu aveți utilaje! Si dacă nu aveți scule  nu ar fi bine ca Primăria Barlad sa scoată la licitație pe SEAP orice lucrare pe principiul “ cel mai bun sa câștige”, dar asta ar înseamna  ca unii sa nu mai poata fi plătiți din bani publici- nu vor mai avea comenzi de la autoritatea locala si se vor prezenta pe “ barba lor” la licitații pe care le vor câștiga sau pierde după caz.

Reiser-ul este perla din coroana Consiliului Local.

Anul trecut a avut o cifra de afaceri de 5.992.442 lei, are un numar de 39 de salariați plătiți cu salarii bune, un Consiliu de Administrație care a fost remunerat in 2017 cu suma de 86.138 lei ( va lăsam pe Dvs sa faceți împărțirea la 4, căci acesta este numarul lor) si un manager recompensat cu 102.642.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img