miercuri, 24 aprilie, 2024

BARLAD: # TE PROVOC SA FII BUN!

Distribuie:

Publicat:

Craciunul- sarbatoarea cea mai frumoasa din viata noastra. Momentul in care, copii fiind asteptam cu infrigurare sa soseasca bunul Mos Craciun cu cadourile dorite, iar cand am ajunsi maturi bucuria noastra este sa oferim si sa dorim mici bucurii. In aceasta perioada incercam , desi ar trebui sa facem lucrul acesta mereu, sa fim buni si intelegatori cu cei care ne inconjoara sau cu persoanele carora destinul le-a jucat feste. Este momentul cand apreciem ceea ce avem si suntem recunoscatori pentru bucuriile si minunile din viata noastra. Si totusi, nu toata lumea este atat de norocoasa. Sunt copii care au auzit de Mos Craciun doar din povestile spuse de educatoare si invatatoare. Sunt prichindei care isi doresc o carte de colorat si un set de culori acrilice sau doar niste simple sosete sau manusi. Trist dar adevarat!            O mamica inimoasa din Barlad s-a gandit si la aceste sufletele si a cerut ajutorul internautilor astfel incat piticii sa simta ca a venit si la ei Craciunul. Aceasta a postat 76 de scrisori pe care cei mici le-au scris cu lucrurile pe care si le doresc. Acestia invata intr-o scoala din Bacani iar spiriduse au fost chiar invatatoarelor.                                            

  “ Momentan este vorba despre 76 de pitici,  luni urmeaza sa mai primesc alte scrisori! Nu este o limita de varsta, acestia au varste cuprinse intre 9-11 ani,"spiridusele" care s-au ocupat de strangerea scrisorilor predau la acele clase! Anul viitor imi doresc sa extind proiectul de care am inceput sa ma apuc momentan.  Aceste  cazuri sunt reale, familii cu situatii financiare precare, dupa cum ati vazut in scrisori, majoritatea copiilor cer lucruri esentiale si existentiale acestui anotimp,sosete, manusi, caciuli, ghete , geci. Pachetele deja au inceput sa apara iar ca data limita pentru a fi aduse este 10-15 decembrie! De oferit ma ocup personal, impreuna cu "spiridusele" si din cate am observat sunt deja cateva persoane care isi doresc sa fie prezenti la serbarea de craciun(n.r. serbarea picilor din Bacani). Nu pot zice ca toti copii din aceste clase sunt saraci, dar am decis sa ii punem pe toti sa scrie deoarece nu ar fi fost corect fata de ceilalti! Iar ideea proiectului este de a oferi o mica bucurie copiilor! De a simti Craciunul! “ ne-a declarat Alexandra Butnaru, initiatorul campaniei.

"Mesajul real al Craciunului este ca noi toti nu suntem niciodata singuri."
Va provoc sa incercati sa fiti buni! Sa facem, impreuna, gesturi minore care pot aduce bucurie in sufletele unor copilasi. Manusi, fulare, sosete, dulciuri,fructe, jucarii de toate aceste lucruri au nevoie aceste micute sufletele. Pachetele le puteti duce  la salonul Alexandrei Butnaru, in zona Crolux la cativa metri de statia de autobuz. Pentru mai multe detalii si informatii va sta la dispozitie si pe pagina personala de pe reteaua de socializare. Doar impreuna putem  sa le facem un Craciun fericit acestor sufletele!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img