vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: “UN MĂR PENTRU O ȚIGARĂ!”

Distribuie:

Publicat:

Pentru tineri, fumatul este un mod prin care vor sa arate ca sunt “ la moda”.

Asociatia Americana a specialistilor in pneumologie estimeaza ca in fiecare minut 4800 de adolescenti trag primul fum de tigara din viata lor. Dintre acesti 4800 de adolescenti, circa 2000 vor deveni fumatori inraiti.

Tinerii se cred mai duri cand fumeaza sau au impresia ca sunt mai mari si mai intelepti. Un grup inimos de adolescenți barladeni le-a lansat celor întâlniți in cale o provocare: un mar pentru o tigara! Interact Club Bârlad au fost cei care au organizat aceasta activitate ce a fost desfăşurată cu o deosebită plăcere şi cu o motivaţie aparte. Membrii şi voluntarii prezenţi au împărţit mere în schimbul unei ţigări persoanelor pe care le întâlneau în calea lor.

Desigur, au fost recompensaţi şi copiii ce au fost întâlniţi şi cu care s-a ajuns la o înţelegere: promisiunea de a nu încerca prea curând o ţigară le-a adus recompensa. “Dorim să mulțumim tuturor celor implicaţi si mai ales oamenilor pe care i-am întâlnit şi care au cooperat cu noi, făcând acest schimb. Mulțumim si Rotary Club Bârlad, pentru merele pe care ni le-au oferit pentru activitate.

Mulțumim si Interact Club Focşani pentru ideea proiectului, o idee ce a fost foarte apreciată şi preluată pentru a promova viaţa sănătoasă şi a arăta că ne pasă de cei din jur”, au declarat liceeni care si-au sacrificat din timpul liber pentru a trage un semnal de alarma.

Potrivit statisticilor, peste 40% din populația României este fumătoare, un procent mare dacă ținem cont că, în ultimii ani campaniile susținute în țările vestice privitoare la efectele dăunătoare ale consumului de tutun, alături de legislația care interzice fumatul în spațiile publice, au dus la o scădere a fumatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img