vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: VOLUNTARII, INGERII DIN PREAJMA NOASTRA – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In saptamana Nationala a Voluntariatului – Asociatia Buna Ziua, Copii din Romania si SNV va provoaca cu o intrebare: „Poti. Vrei. Dar faci?”

 Luni, 15 mai, a inceput Saptamana Nationala a Voluntariatului, sarbatorita in intreaga tara de organizatii si institutii publice care implica voluntari in serviciile pe care le ofera comunitatilor din care fac parte.

Mesajul SNV din acest an, desi sub forma de intrebare – Poti. Vrei. Dar faci? – invita pe toata lumea la actiune, la a transpune gandurile, dorintele, asteptarile pe care le avem privind schimbarea de langa noi, in fapte concrete.
Asta au facut si voluntarii Asociatiei Buna Ziua, Copii din Romania implicati in mai multe proiecte care au ca beneficiari batrini dar  si copii si familii din comunitate. Proiectul” Voluntari pentru seniori” a adus impreuna, pentru 3 luni, un numar de 14 voluntari care, ghidati de un coordonator de proiect, organizeaza activitati recreative si de timp liber pentru batranii rezidenti la Caminul pentru Persoane Varstnice Tutova. Acestia  au adus un suflu nou in institutie si au inseninat zilele uneori prea lungi ale prietenilor lor de varsta a treia dar cu siguranta  castigul a fost de ambele parti. Caci asa cum o veche vorba romaneasca spune ca „ cine nu are un batran, sa si-l cumpere” , voluntarii oferind bucurie, entuziasm, inocenta, rabdarea de a asculta si a intelege, „au cumparat” nu doar batrani ci intelepciunea aceea care vine dupa o viata traita clipa de clipa, cu bune si rele, si care ne invata ca nu incape toata lumea sub priviri, oricat de sus ne-am urca pentru a vedea si intelege mai mult. In  demersul lor au gasit si parteneri  gata sa dea o mana de ajutor –  Primaria Comunei Tutova si conducerea Caminului pentru persoane varstnice Tutova.

Voluntarii sunt implicati in toate serviciile oferite de asociatie.

Atelierul Creativ si Serviciul pentru copii cu tulburari din spectrul autist sunt inca doua exemple, doua oportunitati oferite tinerilor pentru a schimba ceva din lumea in care traim. Pentru ca voluntarii creeaza lumea din jurul lor, la propriu, ALEG sa o faca mai frumoasa, mai buna, mai dreapta, mai senina chiar si atunci cand asta nu este deloc usor – aleg sa nu mai fie doar oameni nemultumiti, stresati, dezorientati sau plictisiti, ci sa fie VOLUNTARI care pot, vor dar si FAC ceva.
Pentru toate acestea, Saptamana Nationala a Voluntariatului le este dedicata, prilej de recunoastere si apreciere publica, semn clar ca noi, ceilalti ii vedem, ii apreciem si poate intr-o zi vom fi ca ei!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img