sâmbătă, 27 aprilie, 2024

BARLAD: VOR AVEA GAZ METAN. LUCRARILE EFECUATE SUPORTATE DIN BUGETUL LOCAL

Distribuie:

Publicat:

Asteptarea familiilor care si-au construit case in cartierul Deal 2 a luat sfarsit! In cel mai scurt timp, pe banii contribuabililor barladeni acestia vor avea gaz metan in butonul de la aragaz si in centrale. Marinimia autoritatii locale barladene este un pic neinteleasa in conditiile in care banii pe plata facturilor se duc la ei. Proiectul a starnit discutii aprinse si intemeiate in cadrul sedintei de Consiliu Local.  Grupul PSD nu a fost de acord ca suma necesara sa fie achitata in proportie de peste 90% de la bugetul local, in timp ce operatorul, Delgaz Grid, va plati diferenta de 10%.Social-democratii au propus un amendament prin care valoarea investitiei sa fie suportata in mod egal de municipalitate si Delgaz Grid, insa ideea a fost respinsa pentru ca operatorul de gaz considera ca investitia nu este economic justificata.    „Noi nu suntem impotriva ca oamenii de pe acele strazi din cartierul Deal II sa fie racordati la gaz, dar efortul bugetar este destul de consistent si ne gandeam ca poate gasim alte solutii. Putem discuta cu Delgaz astfel incat sa putem racorda o strada, doua sau cate se poate, iar diferenta de bani sa o putem aloca spitalului, spre exemplu”, a spus social democratul Dorin Apostu. 

Georgica Motrea a luat si el cuvantul expunandu-si motivele: : „Haideti sa analizam la rece! De cand o firma privata vine sa ne impuna ce suma sa punem noi si ce suma sa puna ea? Dupa ce terminam aceasta investitie, dumnealor o sa vina sa castige de acolo. Reduce cumva factura la gaz? Ne da niste facilitati? Faceti punga mare firmei Delgaz, domnilor!”.       
            
Consilierii liberali au considerat ca investitia este binevenita  pentru secolul in care ne aflam , in conditiile in care doar acest cartier nu era racordat la reteaua de gaz metan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img