marți, 19 martie, 2024

Basescu despre legea gratierii: “Voi faceti cum vreti….

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu a preferat sa pastreze tacerea de la momentul in care a inceput scandalul OUG-ului priving gratierea. Totusi, Basescu transmite un mesaj prin care avertizeaza ca din aceasta lupta intre procurori si politicieni nimeni nu va avea de castigat.

“Voi faceti cum vreti, eu va spun doar o parere !

In aceste zile s-a declansat o lupta crancena intre magistrati (in mod deosebit procurori) si politicieni. Nu va duce nicaieri o astfel de batalie decat poate la decredibilizarea unora sau a altora ori a ambilor combatanti.

Ce este drept este ca Guvernul si Parlamentul au responsabilitatea constitutionala a politicii penale, in timp ce magistratii au obligatia implementarii acestei politici .

In acelasii timp, magistratii au dreptate atunci cand sustin ca proiectele Guvernului sunt prost facute si mai ales, facute cu dedicatie.

Cert este ca si la unii si la altii se vad aproape transparent interesele. Magistratii vor sa-i tina in lesa pe politicieni aratandu-le catusele si portile inchisorilor cu ani grei de puscarie, in timp ce politicienii vor sa-si scoata din puscarii o anume clientela politica.

Inteleg bine miza fiecarei parti: PUTEREA

Solutia este una singura : dialogul cinstit intre cele doua puteri, bazat strict pe standarde europene, pe deschidere catre un stat de drept functional care pleaca de la premisa ca esenta democratiei inseamna respectarea drepturilor fundamentale pe de o parte, iar pe de alta parte cu respectarea principiului ca nimeni nu este mai presus de lege.

Iar in aceasta disputa trebuie avut in vedere un lucru pe care se sprijina sistelul de drept al statelor democratice civilizate si anume acela ca, orice om are dreptul la o a doua sansa (mai ales daca acopera dauna).

Voi faceti cum vreti, eu va spun doar o parere…”, scrie Traian Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img