marți, 19 martie, 2024

Basescu e nemultumit ca are pensia mica. Iata cati bani ia in plus de la stat

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu este nemultumit de pensia pe care o primeste din cotizatii, dupa aproape 45 de ani de activitate, considerand suma de aproape 3.000 de lei ca fiind “foarte mica”.

“Daca vreti va pot spune pensia cu care am iesit dupa ce am fost comandantul celei mai mari nave a Romaniei, am fost subsecretar de stat, secretar de stat, ministru, primar general si presedinte. Pensia mea pentru toata activitatea asta, 44 de ani si 6 luni, pe perioada de pe mare s-a considerat in grupa a doua si am avut un trimestru in plus la fiecare an. Dupa 44 de ani si 6 luni pensia mea a fost 2.960 de lei. O consider foarte mica, pensia”, a declarat Traian Basescu, joi, intr-un interviu acordat la DigiFM.

In Romania exista pensii de mii de euro lunar. De exemplu, mass-media relata anul trecut ca fostul procuror Gheorghe Balasoiu, fost comandant al Penitenciarului Colibasi, incasa o pensie lunara de 40.963 de lei (peste 9.000 de euro lunar).

Fostul presedinte Traian Basescu a iesit la pensie in 4 noiembrie 2014, si pe primele doua luni (noiembrie si decembrie) a avut o pensie cumulata de 5.166 lei, potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Pe de alta parte, insa, Traian Basescu, in prezent senator, nu a mentionat ca primeste si indemnizatie de fost sef de stat, la fel ca si Ion Iliescu, Emil Constantinescu si regele Mihai, suma depasind 5.000 de lei lunar.

Astfel, potrivit ultimei declaratii de avere publicate de Traian Basescu pe site-ul Senatului, dupa incheierea mandatului de presedinte, adica in intervalul ianuarie 2015-ianuarie 2017, acesta a incasat o pensie in valoare totala de 74.526 lei si o indemnizatie de fost presedinte in valoare totala de 242.856 lei.

In plus, Basescu mai incaseaza lunar si indemnizatia de parlamentar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img