vineri, 29 martie, 2024

Basescu face ”clarificari” dupa ce numarul sau de telefon a aparut in valiza Tel Drum

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, dupa ce numarul sau de telefon apare in agenda din valiza cu documente apartinand firmei Tel Drum gasita in Teleorman, ca acesta este public si poate aparea in agenda oricarei persoane.

Basescu precizeaza ca nu a cunoscut, nu s-a intalnit si nu a vorbit vreodata cu persoane din conducerea Tel Drum.

”Pentru buna regula si pentru a preveni speculatiile, fac urmatoarele clarificari. Inteleg ca in deja celebra valiza «gasita pe camp» si care ar contine acte ale firmei TELDRUM, s-ar fi gasit si o agenda cu numere de telefon apartinand unui manager al firmei si ca in agenda se afla si numele meu, drept pentru care fac urmatoarele precizari: Numarul meu de telefon (mobil si fix) este public cunoscut si se poate afla in agenda oricarei persoane; Nu am cunoscut, nu am intalnit voit si nu am vorbit niciodata la telefon sau direct cu oameni din conducerea TELDRUM. Sa aveti o zi buna”, a scris Traian Basescu, luni, pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro

O valiza cu informatii esentiale din interiorul corporatiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces in timpul perchezitiilor, a fost gasita in zona rurala din Teleorman, a anuntat, sambata seara, Rise Project, intr-o postare pe Facebook, intitulata Teleormanleaks.

Valiza ar contine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii si clipuri video de la evenimentele companiei.

Potrivit notitei de pe Facebook, valiza ar contine ”un hard negru in care a fost salvat tot continutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar si mii de facturi, contracte, bilanturi, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantoma, extrase de cont, ordine de plata.

In plus, ar exista in valiza ”documente personale ale unor interpusi”, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de fotografii si video de la evenimentele companiei, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discutii – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.

De asemenea, potrivit Rise Project, ar exista in valiza 54.710 mailuri si atasamentele de pe adresa de serviciu, dar si o agenda cu aproape o mie de numere de telefon.

”Agenda cu 980 de numere de telefon stranse in ultimii ani: «Basescu», «Hrebe», «Dancila», «Banicioiu», «Pieleanu». Unul se remarca, scris cu pauza intre majuscule: «L I V I U»”, se mai arata in mesajul postat de Rise Project.

In plus, in valiza s-ar afla copii ale unor ducmente personale ale familiei Dragnea, Rise Project publicand o copie a diplomei de Bacalaureat a lui Dragnea N.L. Valentin Stefan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img